Testamentul olograf ,act juridic solemn, este constatat printr-un inscris sub semnatura privata. Cei carora li se opune acest testament ( mostenitori legali) pot sa conteste scrierea, datarea si semnarea acestuia de testator.
mama mea inainte de a muri a facut un testament scris de mana ei . cu doi martori .{ fara notar } as vrea sa stiu daca este valabil. suntem doi frati si mama lasa totul unuia din ei care s-a ocupat de ingrijirea ei .multumesc
Daca acel testament este semnat si datat de mama dumneavoastra, este valabil.
In momentul dezbaterii succesiunii, se va face o expertiza pentru a afla daca scrisul este intr-adevar al mamei dv. sau nu.
Lasandu-i toata averea fratelui dumneavoastra, mama dv. l-a instituit pe acesta legatar universal, insa dumneavoastra, ca mostenitor rezervatar, puteti solicita reductiunea legatului respectiv (edit: presupunand ca testamentul a fost incheiat in favoarea celuilalt frate).
Testament
dalin
Buna ziua
As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ella2010
va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati ... (vezi toată discuția)