avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

ce elemente trebuie sa contina neaparat un testament olograf? multumesc
Testamentul olograf ,act juridic solemn, este constatat printr-un inscris sub semnatura privata. Cei carora li se opune acest testament ( mostenitori legali) pot sa conteste scrierea, datarea si semnarea acestuia de testator.
multumesc.
mama mea inainte de a muri a facut un testament scris de mana ei . cu doi martori .{ fara notar } as vrea sa stiu daca este valabil. suntem doi frati si mama lasa totul unuia din ei care s-a ocupat de ingrijirea ei .multumesc
Daca acel testament este semnat si datat de mama dumneavoastra, este valabil.
In momentul dezbaterii succesiunii, se va face o expertiza pentru a afla daca scrisul este intr-adevar al mamei dv. sau nu.

Lasandu-i toata averea fratelui dumneavoastra, mama dv. l-a instituit pe acesta legatar universal, insa dumneavoastra, ca mostenitor rezervatar, puteti solicita reductiunea legatului respectiv (edit: presupunand ca testamentul a fost incheiat in favoarea celuilalt frate).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
Cand a avut loc decesul si cine foloseste proprietatea mostenita?

Alte discuții în legătură

Mostenire ella2010 ella2010 va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati ... (vezi toată discuția)
Testament dalin dalin Buna ziua As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)