avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati dar fratele meu a plecat de acasa de 40 ani fara a o ajuta cu nimic pe mama, poate revendica ceva?
Cel mai recent răspuns: ella2010 , utilizator 16:30, 4 Martie 2011
Da. Daca aveti dubii puteti sa solicitati in instanta verificarea legalitatii acestuia.
Nu ati precizat care a fost dorinta mamei in continutul testamentului.
Acest testament, daca va nedreptateste, poate fi atacat in instanta.
mama mea a dorit ca totul sa-mi ramina mie ca fiica a ei care am ingrijit-o si am adus imbunatatiri casei,am suportat toate cheltuielie ei legate de sanatate si confort. fratele nimic absolut , doar neplaceri legate de comportamentul lui. multumesc
buna ziua.
in ce an a decedat mama dvs?
in principiu fratele dvs are dreptul la rezerva succesoral care este de 1/3 din masa succesorala in acest caz.
mama a decedat in 2010 inca n-am dezbatut succesiunea .. fratele n-a acceptat la notar in cele 6 luni . ce e de facut? n-as dori sa -mi revendice practic munca mea de 30 ani . multumiri
succesiunea poate fi acceptata tacit sau expres.
expres=declaratie data la notar
tacit=acte din care rezulta fara indoiala intentia mostenitorului de a accepta succesiunea lui de cujus. ( plata unor taxe, preluare de bunuri din masa succesorala ...)

Alte discuții în legătură

Testament sau certificat de mostenitor? CO.COS CO.COS Un testament a fost incheiat la notariatul de stat in 1973 de catre ambii parinti pentru unul dintre cei 5 copii. Parintii au decedat in 1989, respectiv 2002. ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andrei0901 andrei0901 Buna ziua In urma cu 8 luni tatal meu a decedat , avand doi copii si fiind casatorit .Am inteles ca intr-un termen de 12 luni trebuie sa ne prezentam la notar ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)