avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati dar fratele meu a plecat de acasa de 40 ani fara a o ajuta cu nimic pe mama, poate revendica ceva?
Cel mai recent răspuns: ella2010 , utilizator 16:30, 4 Martie 2011
va intreb ce pot sa fac sa am cistig da cauza asa cum ar fi dorit mama mea . mai ales ca am investit multi bani in casa /[fratele absolut nimic] multumesc.
Nu a acceptat mostenirea pentru ca nu a vrut? Dvs. ati fost la notar in cele 6 luni?
Situatia prezentata nu este clara. Trebuie sa precizati daca ati deschis succesiunea dupa tata. Indiferent de situatie trebuie sa mergeti la un notariat din localitatea sau judetul unde se afla proprietatea, cu actele de proprietate ale parintilor, certificatele de deces, testamentul si actul de identitate, certificatul de casatorie, certificatul de nastere ale dumneavoastra, pentru ai prezenta acestuia situatia. Notarul va va comunica ce acte sa aduceti si care sunt pasii de urmat.
Succes!
am inteles ca testamentul este valabil,fratele meu nu si-a exprimat acceptarea in cele 6 luni. doar eu ma ocup de gospodarie , mama dorea sa-mi lasa mie totul ptr ca eu am ingrijit-o si eu am facut multe investitii la casa. ,mama a vrut chiar dezmostenirea lui. ce sa fac? ce sanse am?
multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau certificat de mostenitor? CO.COS CO.COS Un testament a fost incheiat la notariatul de stat in 1973 de catre ambii parinti pentru unul dintre cei 5 copii. Parintii au decedat in 1989, respectiv 2002. ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andrei0901 andrei0901 Buna ziua In urma cu 8 luni tatal meu a decedat , avand doi copii si fiind casatorit .Am inteles ca intr-un termen de 12 luni trebuie sa ne prezentam la notar ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)