avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

ce elemente trebuie sa contina neaparat un testament olograf? multumesc
mama a decedat in iulie2010 eu ca fiica a ei m-am ocupat de mama tot timpul si de ingrijirea ei si de gospodarie. ma ocup si in continuare. fratele meu e plecat de 40 ani de acasa si nu ajutat-o cu absolut nimic pe mama. acuma ar dori sa revendice . mama n-a dorit prin sa-i lase nimic deoarece a fost saraca si eu am ajutat-o tot timpul. a ramas o casa la tara si ceva teren. eu am mai multe cheltuieli decit cistiguri dar nu vreau sa las in paragina casa parinteasca . ce ma sfatuiti?
multumiri
Sa inteleg speta:-testamentul e in favoarea dvs. iar de frate nu mai stiti nimic de 40 ani, corect?
Actiune in instanta pentru a se constata ca unic mostenitor sunteti dvs.,dat fiind ca ati facut acte de acceptare tacita,dar nu inainte de a va adresa notariatului ultimului domiciliu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
rectific .stim de fratele meu doar ca el nu s-a ocupat deloc de mama doar neplaceri i-a facut. multumesc

mama a dorit dezmostenirea lui . eu am facut accepptare la notar, el nu .
ella2010 a scris:

eu am facut accepptare la notar, el nu .

Nu aveti de unde sa stiti acest lucru.
Se va vedea interogandu-se registrele nationale (RNOS, in acest caz) in momentul dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament dalin dalin Buna ziua As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)
Mostenire ella2010 ella2010 va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)