avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru apartament cu boxe
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru apartament cu boxe

locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, iar la subsol sunt 10 boxe pt 6 apartamente / scara. la cumpararea apartamentului in 1991, ni s-a impus efectuarea de catre instit de proiectare a unor schite cu apartamentul si boxele mele. primaria nu ia de bune suprafetele boxelor in baza caror am cumparat, obligandu-ma sa fac cadastru. am discutat cu firma de cadastru, dar mi s-a spus ca trebuie sa faca 2 planse iar eu trebuie sa platesc efectuarea a 2 cadastre. nu mi se pare corect atata timp cat si apartamentul si boxele sunt pe aceeasi scara, boxele fiind sub baia si bucataria mea. s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? ce-mi recomandati? multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:45, 22 August 2014
Pentru cazuri ca al dvs, cu apartament si boxa exista Decizia nr 4 din 20.04.2012 a directorului Agentiei de cadastru si publicitare Imobiliara care spune astfel

Art 1. (1) Incepand cu data prezentei decizii , pentru prima inscriere in evidentele de cadastru a unei unitati individuale formata din apartament si dependinte distincte (boxa, pivnita, garaj, etc) se va intocmi o singura documentatie cadastrala.

Art. 2 (1) La solicitarea proprietarului , in scopul valorificarii prin acte juridice de dispozitie sau de administrare, se pot intocmi doua sau mai multe documentatii cadastrale.

Art. 3 La executarea documentatiilor cadastrale, persoanele autorizate au obligatia sa informeze beneficiarul despre consecintele ce decurg din inscrierea dependintelor in cartea funciara, separat de cea a apartamentului. Acordul proprietarului cu privire la modul de intocmirea documentatiilor cadastrale va fi dat conform modelului anexat, intocmit intr-un nr de exemplare egal cu cel al documentatiilor cadastrale.

Mai pe scurt , se intocmesc mai multe documentatii cadastrale doar daca dv doriti acest lucru in scopul de a le instraina la persoane diferite. Indiferent ca dv vreti una, 2 sau 3 documentatii, trebuie sa completati o cerere (pe care v-o da cadastristul )in care specificati cate documentatii vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - proprietati diferite? PAlexx PAlexx Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - banca zice ca necesita alipire? Altfel, etajele sunt tratate ca doua proprietati diferite. Pe ... (vezi toată discuția)
Numarul cadastral xemina xemina Buna seara spuneti-mi va rog un apartament intr-un bloc are acelasi numar cadastral ca si blocul intreg?sau difera numarul cadastral al blocului ? (vezi toată discuția)
Cadastru teren de sub bloc cerut la vanzarea apartamentului bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Suntem in curs de vanzare a unui apartament unui cuplu care-l cumpara prin prima casa. Am furnizat toate actele necesare, iar astazi ne-a sunat de ... (vezi toată discuția)