avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintelegere acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintelegere acoperis

Buna ziua,
Pe scara unui bloc locuim 16 familii.(proprietari).Cei de la ultimul nivel doi si-au facut acoperisul separat, iar doi locatari impreuna.Cei doi care sunt impreuna l-au facut destul de modern cu geamuri termopan, aer conditionat etc chiar daca la inceput cand a venit sa semnam ca suntem de acord a zis ca-si va usca doar lenjeria in pod. Din cei doi a ramas doar unul ,celalat este plecat in strainatate si nu a locuit decat in concediu in apartament, dar tin legatura permanent., ei devenind proprietarii acoperisului.De fapt care este ideea , jgheabul si burlanul s-au deteriorat si toata apa curge pe pereti, pe geamuri ,aerisiri si burlane de la centrale termice .Daca burlanul era montat pe coltul blocului si nu pe mijloc sau daca streasina era la dimensiuni normale nu de 30 cm ar fi fost altceva..
Unde sa aduc la cunostinta ca de 1 an de zile nu vrea sa-si repare defectiunea?
Mentionez,ca nu avem nici un fel de asociatie !!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: grin , utilizator 10:58, 23 August 2014
Va confruntati cu una dintre multele situatii de abuz din partea proprietarilor privitor la utilizarea partii comune=terasa/acoperisul imobilului
Ar trebui sa analizati oportunitatea alinierii la dispozitiile in vigoare si sa demarati procedura de infintare asociatie de proprietari
Pentru solutionare sesizati oficial serviciile de specialitate din primarie,respectiv urbanism si directia corp control
va multumesc pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza nul? vera58 vera58 Buna ziua! Am un proces cu un vecin pentru granituire eu fiind parata. Reclamantul in plangere spune ca : am montat o invelitoare care-i acopera lumina de la ... (vezi toată discuția)