avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme service auto

Buna ziua,am dus masina la reparat la un service pentru ca-mi curgea motorina.Au spus ca returul e stricat si daca sunt de acord sa-l schimbe.Bineinteles ca le-am dat acordul.Urmatoarea zi, cand urma sa iau masina ,m-au anuntat ca s-a stricat motorul.Mentionez ca de cand am schimbat distributia am facut doar 10.000km.Propunerea lor a fost sa platesc eu piesele si ei sa efectueze gratis manopera.Este normal? Ce pot face in situatia data? Am vorbit cu cineva de la ANPC,dar eu as dori doar sa-mi iau masina in stare de functionare si nu mi se pare normal sa mai platesc ceva.Va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede posibil ,ca sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: kantorm , utilizator 16:04, 26 August 2014
.
Va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede posibil ,ca sa stiu ce am de facut.

Intelegem interesul dv,dar pentru raspuns la obiect este necesar sa se analizeze temeinic situatia,ori dv ati pus la dispozitie date insuficiente
Va revine obligatia sa probati temeinic starea auto la introducerea in service
Detineti document legal de introducere bun mobil in service ,document care sa contina starea auto la intrare in service si interventia care urma sa se realizeze ?
Inclusiv ANPC in lipsa unor documente nu poate solutiona astfel de sesizari
In momentul in care a fost bagata masina in service,masina mergea.La bord nu aparea nici un martor.Cand am dus masina s-a intocmit o fisa de catre ei,fisa in care s-a scris starea masinii si kilometrajul,fisa semnata si de catre sotul meu.Singurele acte pe care le avem sunt:
-factura piesei inlocuite
-factura in care se vede cand am facut revizia
-factura cand a fost facuta distributia
Mentionez ca sigur exista o diferenta de kilometraj intre cea scrisa pe fisa si cea care este acum la bord.Au verificat-o cand am dus-o si dupa.
In baza documentelor sesizati oficial ANPC
Se poate verifica daca s-a umblat la kilometraj? Cei de la service spun ca s-a umblat,ca nu-i posibil sa fi facut atatia km..Am luat legatura si cu fostul proprietar si nici el nu a umblat la kilometraj si a facut maxim 15.000 km.Cine are datoria de a face verificarea daca s-a umblat la kilometraj? Eu trebuie sa demonstrez sau ei?Mentionez ca toate verificarile si reparatiile la ei le-am facut. In anul 2012, cand am facut revizia ,au facut verificarea fara sa puna ulei si de aceea ne-au facut cadou uleiul si nu am platit manopera.
Poate ANPC-ul sa-i oblige la plata integrala a reparatiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto - probleme dupa revizie cristi.dic cristi.dic Dragi colegi de forum, Am si eu urmatoarea situatie, pe care o sa incerc sa o explic cat mai lipsit de patima si de nervi posibil - desi e greu. Pe scurt - ... (vezi toată discuția)
Problema service auto Offset Offset Salutare! Am o problema delicata cu un service auto, am inteles ca nu am voie sa postez numele asa ca voi evita acest lucru Pe data de 3 noiembrie 2014 m-am ... (vezi toată discuția)
Revizie reprezentanta - expertiza auto M9M M9M Buna ziua, Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) ... (vezi toată discuția)