avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie in afara tarii, in Africa, cu fiul meu.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie in afara tarii, in Africa, cu fiul meu.

Buna ziua,
In curand (in 18 oct) o sa plec in vacanta in Maroc impreuna cu fiul meu care, implineste pe 24 septembrie 16 ani. Deci, inca nu e major. Sunt divortata, si vreau sa stiu daca e nevoie de acordul tatalui ca sa poata iesi din tara, dat fiind faptul ca minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare. Acordul in sine nu este o problema, insa tatal lui e plecat la randul lui din tara si nu stiu daca poate reveni in timp util pentru semnarea actului notarial.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabi40bv , utilizator 12:33, 23 August 2014
Da, puteti!

Legea nr. 248/2005 art. 30, alin. 1:
c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc!!! Weekend minunat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire tara de catre minor midaria1 midaria1 buna ziua, am o fetita de 5 ani si o hotarare definitiva si irevocabila prin care imi este incredintata mie scre crestere si educare. daca as vrea sa o scot ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul aflat in custodie mr_bachus mr_bachus O mama care a obtinut custodia copilului in urma unui divort, poate plaeca in strainatate intr-o tara membra a Uniunii Europene impreuna cu acesta, fara ... (vezi toată discuția)