avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatiile chiriasului/proprietarului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatiile chiriasului/proprietarului

Ma confrunt cu o nedumerire la care, cu cat ma gandesc mai mult, cu atat risc sa o transform intr-o problema, in necunostinta de cauza.
Am predat chiriasului, odata cu apartamentul, si bunuri (frigider, aragaz, masina de spalat, etc) cu o uzura aproape inexistenta. Dupa 2 luni de sedere, mai excat inainte de plata urmatoarei chirii, se strica masina de spalat, pe care o foloseste exgarat de mult (de cateva ori pe zi in fiecare zi) si imi imputa dauna in valoare de 100 de euro.
Cine trebuie sa suporte costurile unei astfel de stricaciuni?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:38, 23 August 2014
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
Daca in contractul de locatiune ati precizat existenta de bunuri,se impunea sa prevedeti si clauza ca in cazul in care acestea sunt folosite de catre locatar-in caz de defectare a acestora ,c/v reparatii sa fie suportata de locatar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sa strică masina de spălat cine plateste?? Sabri Sabri Buna ziua , stau cu chirie de 1 an jumate si mi sa stricat masina de spălat, cine trebuie sa plateasca in cazul aceasta?? Este o masina de spălat cred de 15 ... (vezi toată discuția)
Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca? EAgache EAgache Buna ziua, as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere cu clauze posibil abuzive Laura_Lau Laura_Lau Buna seara! Sunt proaspata chiriasa a unei garsoniera. Am intampinat unele obstacole astfel ca incerc sa aflu si alte opinii care sa ma ajute relativ la: 1. ... (vezi toată discuția)