avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sa strică masina de spălat cine plateste??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sa strică masina de spălat cine plateste??

Buna ziua , stau cu chirie de 1 an jumate si mi sa stricat masina de spălat, cine trebuie sa plateasca in cazul aceasta?? Este o masina de spălat cred de 15 ani si cred ca un electrocasnice nu are o viata intreaga...
Doama care ne a închiriat apartament imi spune ca sunt obligat sa plătesc jumate de cost or reparație or sa cumpărăm una ...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 21 August 2018
Poate reusiti sa o reparati.
Si masina este inchiriata dar daca este asa de veche...
Ar trebui sa dovedeasca ca ati defectat masina din culpa sau cu intentie
Raspunsul este conditionat de clauzele asumate in contractul de locatiune
Normal in perioada de locatiune ,locatarul raspunde pentru buna functionare a bunurilor si utilitatilor din spatiul cu destinatia de locuinta
Bineinteles, dar nu ii poate fi atrasa raspunderea juridica decat daca are o culpa.
Atata timp ca masina se strica oricum, fara culpa chiriasului, acesta nu este tinut sa raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile chiriasului/proprietarului cdorobantu17 cdorobantu17 Ma confrunt cu o nedumerire la care, cu cat ma gandesc mai mult, cu atat risc sa o transform intr-o problema, in necunostinta de cauza. Am predat chiriasului, ... (vezi toată discuția)
Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul? Criterii. 21 Criterii. 21 Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul. \"Menționez ca am luat în chirie o garsoniera renovata, cu ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ameninta cu evacuarea Andrei20M00 Andrei20M00 Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană. Menționez că am un contract pe 1 an, sunt ... (vezi toată discuția)