avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de judecata

Salutare oameni buni. Am o intrebare,si imi cer scuze in numele celorlalti utilizatori,pentru ca s-a mai pus aceasta intrebare,insa sub alta forma si sub alte intamplari. Am ajuns in instanta in luna Mai a acestui an pentru conducere sub influienta alcoolului,iar definitiva a fost decizia de a-mi anula 6 luni permisul de conducere(desi a trecut 1 an de cand a fost suspendat,la data intamplarii) si am primit o amenda penala in valoare de 1500 lei,pe care am achitat-o. Pe langa aceasta amenda,am primit 700lei cheltuieli de judecata. Am primit plicul de la ANAF acum 5 zile,spunand ca,daca nu platesc aceasta suma in termen de 15 zile de la primire,voi fi executat silit. Vreau sa stiu exact in ce consta aceasta executare silita. In momentul de fata nu dispun nici de 10 lei,din cauza unor cheltuieli uriase prin spitale cu mama mea. In cazul in care nu ma incadrez la plata in acest termen,pot face inchisoare pentru treaba asta ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pristopanu07 , utilizator 19:58, 24 August 2014
Executarea silita presupune recuperarea debitului datorat, conform sentintei penale x, pe caile prevazute de lege. (executare silita mobiliara/imobiliara, etc.) Daca aveti salariu, cel mai probabil, se va infiinta masura popririi.
Fiind o suma mica, daca nu o achitati va vor adauga penalitati si dobanzi, iar cel mai sigur, va vor institui poprire pe salariu/alte venituri atunci cand le veti avea. Nu riscati inchisoarea in niciun caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinta rate neplatite BogdanMehes BogdanMehes Ce poate banca sa imi faca pana la urma daca nu le mai platesc datoria? Stiu ca ma adauga pe lista neagra a bancilor: asta inseamna ca nu mai pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Recuperarea prejudiciului se prescrie? giulia2008 giulia2008 Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioana71 ioana71 Buna dimineata. Am primit si eu o somatie mobiliara de la un executor judecatoresc in valoare totala de 11.273.85 lei. Sunt somata sa platesc suma aceasta in ... (vezi toată discuția)