Exista la oficiile postale cartulii cu coduri pentru localitati, strazi, etc.
Daca aveti CNP - ul (al dvs. presupun, aflat pe un certificat de nastere/ carte de identitate) va puteti adresa politiei - Directia generala din MI care se ocupa cu evidenta populatiei, cu o cerere scrisa, depusa cu nr. de inregistrare/ data. Solicitati locul unde a fost declarata nasterea/ emis documentele de identitate si datele de identificare pentru persoanele care au declarat nasterea.
@gigipopa
Codurile postale nu au nicio legatura cu codul numeric personal...
Si nu se mai ocupa politia cu evidenta persoanelor, aceste servicii apartin de primarii din 2006.
vrica, de la evidenta nu puteti afla astfel de date; incercati la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu insa daca ati fost adoptat/a si in certificat figureaza numele parintilor adoptivi nu stiu ce sanse aveti sa aflati ce va intereseaza.
Din CNP nu aflati si localitatea in care v-ati nascut ci doar judetul. Daca cifrele a 8-a si a 9-a sunt 23 judetul este Ilfov (023 nu reprezinta nimic).
@Ares-3
Stiu ca serviciile de stare civila sunt in cadrul primariilor, dar coordonarea acestor servicii se realizeaza tot prin Inspectoratele judetene de politie, inclusiv intocmirea CI pe care se gaseste CNP. Evidenta CNP-urilor pe tara, pentru toti cetatenii tarii se tine de catre MI (vezi discutia referitoare la intocmirea listelor electorale).
Nu am sustinut ca CNP are legatura cu codul postal. Am raspuns doar, la titlul discutiei - cum pot afla codul localitatii.
Schimbare cnp
otonel
Salutare la toata lumea
Am si eu o problema ,nu stiu cum de s-a nimerit sa mi se intample mie ca am inteles ca sunt catva in tara la fel ca mine
Problema ... (vezi toată discuția)