avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme cu indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme cu indemnizatia de crestere a copilului

medicul de familie mi-a gresit ultima luna de concediu prenatal cu patru zile mai mult si din cauza asta nu pot sa depun dosarul pentru a primi de la stat indemnizatia de crestere a copilului! Problema este la PATROANA unde am lucrat (la un restaurant) NU VREA SA-MI DEA CONCEDIUL MEDICAL ca sa-l corecteze medicul de familie,ca apoi eu sa-l duc la Directia de servicii sociale pentru a depune dosarul pentru cresterea copilului! toate acestea se intampla din cauza ca am ramas insarcinata si a incercat sa ma dea afara inca de cand aveam aproape doua luni! ce trebuie sa facem ? multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
Paula-31, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 18:45, 26 August 2014
Buna ziua,

recomandat este sa faceti reclamatie la ITM.
1. Cele 4 zile in plus de concediu de maternitate nu va vor fi platite dar nu va incurca la a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

2. - Certificatul medical nu trebuie dus la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
- Un exemplar din certificatul medical ramane la angajator iar un exemplar il trimite acesta la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS)m de unde recupereaza banii pe care vi i-a platit dvs.

3. De la Primarie (Directia de Asigurari Sociale) luati lista cu actele necesare pentru CCC, acte pe care le depuneti apoi tot la Primarie.
multumim pentru rsp, deja eu am primit banii pe concediu nestiind exact data incheierii concediului prenatal, mi-am pregatit actele necesare pentru CCC si am mers sa le depun la asistenta sociala unde mi-au zis k e depasit concediul prenatal cu 4 zile si k nu pot sa depun dosarul de CCC. Mi-au zis k trebuie sa merg la angajator , sa cer concediu k sa-l corecteze med. de fam. iar angajatorul sa-mi corecteze cererea de concediu si adeverinta cu noile date. Problema mare e ca angajatorul nu mai vrea sa-mi rezolve problema iar eu nu stiu cui sa ma mai adresez pentru a-mi putea depune dosarul
1. In primul rand a gresit medicul dar a gresit si angajatorul ca nu a verificat numarul de zile de concediu de maternitate si a platit mai multe de 126 de zile.

2. Apoi cei de la Primarie ar trebui sa accepte dosarul pentru indemnizatie pentru CCC deoarece dvs. indepliniti conditiile pentru a beneficia de aceasta.

3. - Ar trebui ca angajatorul sa recalculeze indemnizatia pentru concediu de maternitate si sa refaca adeverinta tip (Anexa nr.2).
- Pentru aceasta insa trebuie ca medicul sa corecteze cerificatul medical.

4. - Incercati sa faceti o sesizare la Casa Jdeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), referitor la incorecta completare de catre medic a ultimului certificat medical.
- In acelasi timp faceti puneti si intrebarea cum puteti rezova problema la Agentia nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

multumim mult. o duminica placuta

Alte discuții în legătură

Concediu de marnitate vs concediu de crestere copil Anasl Anasl Buna ziua, Am inteles in mare parte care este diferenta intre concediu de marnitate si concediu de crestere copil, dar va rog sa am ajutati pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Porumbdiana Porumbdiana Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri. Sunt insarcinata, data probabila a nasterii este 5 martie 2016. Momentan ... (vezi toată discuția)