avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme cu indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme cu indemnizatia de crestere a copilului

medicul de familie mi-a gresit ultima luna de concediu prenatal cu patru zile mai mult si din cauza asta nu pot sa depun dosarul pentru a primi de la stat indemnizatia de crestere a copilului! Problema este la PATROANA unde am lucrat (la un restaurant) NU VREA SA-MI DEA CONCEDIUL MEDICAL ca sa-l corecteze medicul de familie,ca apoi eu sa-l duc la Directia de servicii sociale pentru a depune dosarul pentru cresterea copilului! toate acestea se intampla din cauza ca am ramas insarcinata si a incercat sa ma dea afara inca de cand aveam aproape doua luni! ce trebuie sa facem ? multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
Paula-31, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 18:45, 26 August 2014
Faceti ce va zice Dl. Tudor. N-am auzit de conditia restrictiva sa nu fi depasit cele 126 de zile... La acordarea indemnizatiei CC exista o conditie legata de concediul medical, dar se refera la cele minim 42 de zile obligatorii de dupa nastere.
Pe cei de la AJPIS nu ii incurca faptul ca s-a depasit concediul de maternitate cu 4 zile ci faptul ca nu pot calcula corect indemnizatia pentru CCC deoarece suma care reprezinta indemnizatia pentru concediul de maternitate este incorecta.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Ba nu-i incurca pentru ca la efectuarea calcului intra 11 luni anterioare lunii nasterii la care se adauga inca o data luna anterioara considerata echivalenta ca venit cu luna nasterii (a XII-a). Practic concediul prenatal intra partial in calcul (pana la luna nasterii exclusiv) iar cel postnatal nu intra.
S-ar putea sa fie o problema de genul concediul prenatal prea lung iar cele 42 zile post natal adunate cu prenatalul depasesc 126 zile.
Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.
Exact, iar in cazul salariatilor Agentia considera venitul cuvenit pentru luna nasterii ca fiind identic cu castigurile salariale nete realizate pe luna anterioara (inclusiv CM prenatal). Asa cum ziceam, CM postnatal nu intra in calcul.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de marnitate vs concediu de crestere copil Anasl Anasl Buna ziua, Am inteles in mare parte care este diferenta intre concediu de marnitate si concediu de crestere copil, dar va rog sa am ajutati pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Porumbdiana Porumbdiana Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri. Sunt insarcinata, data probabila a nasterii este 5 martie 2016. Momentan ... (vezi toată discuția)