avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune morale si materiale in accident rutier mortal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune morale si materiale in accident rutier mortal

Buna seara.Am mai multe intrebari in legatura cu daunele morale si materiale in accident rutier soldat cu moartea fratelui meu,tin sa precisez ca in momentul accidentului era pasager.a)Care este suma minima care se acorda.b) suma maxina,c) cat timp dureaza procesul civil.d)tremenu limita pt deschiderea procesului si finalizarea cercetarilor.Deasemena si soferul a decedat,polita de asigurare era valabila cand sa intamplat accidentu,in 23.02.2014.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 21:33, 14 Septembrie 2014
Depinde de mai multi factori. Suma poate sa plece de la mii de lei si sa ajunga la sute de mii, chiar milioane, in cazuri extreme(nu cred ca este cazul aici).
Poate sa dureze un an...sau mai multi ani. Si aici depinde de foarte multi factori.
Cel mai bine este sa consultati un avocat, care sa verifice stadiul procesului si sa analizeze toate imprejurarile cauzei, stabilind cu el care or sa fie sumele pe care le veti solicita, pentru daunele materiale si morale suferite.
Mai intai trebuie sa fie stabilita persoana vinovata de producerea accidentului. Nu ati furnizat informatii privind modul de producere a accidentului de circulatie. Daca a avut loc o tamponare intre doua sau mai multe autovehicule trebuie stabilita persoana vinovata de producerea accidentului de circulatie. Daunele materiale si morale vor fi platite de societaea de asigurare la care persoana vinovata are asigurarea. Pastrati toate documentele privind cheltuielile legate de evenimentul nefericit pentru ca daunele materiale se stabilesc pe baza acestor documente. Daunele morale se platesc de aceeasi societate de asigurare pe baza hotararii judecatoresti ramase definitiva.
ing. Ioan Ciobanu
In primul rand, fratele dvs-tra era pasager sau sofer? Daca era sofer se afla in masina care a provocat accidentul? Ar trebui sa dati mai multe detalii despre caz daca doriti un raspuns precis.
Buna ziua. Nimeni nu poate sa va spună care este suma ce o va acorda instanța de judecată, mai ales ca nu este o practica unitara in astfel de cauze. Ca durata, la fel, depinde de mai mulți factori. Daca va referiri la un dosar civil, cum ati menționat, nu cred ca este cazul. In urma cercetărilor efectuate si in urma unei expertize de specialitate in domeniu care sa stabilească dinamica producerii accidentului, se va da o ordonanța de clasare, daca șoferul vinovat de producerea accidentului a decedat si el, si abea atunci va puteți adresa instanței competente.
a) suma minima nu este prevazuta de lege, practica judiciara este neunitara
b) suma maxima este de 5.000.000 euro prevazuta pe polita de asigurare, in practica ea este mult mai mica, la fel nu exista practica unitara
c) procesul civil nu ar trebui sa dureze prea mult (maxim 1 an), depinde si de instanta la care este dosarul si incarcatura de dosare
d) termenul de prescriere este de trei ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident auto, calcul despagubiri gby551 gby551 Buna ziua! Am fost victima unui accident auto, rezultatul fiind masina dauna totala, mana rupta si alte lovituri la membre. Inca nu am contactat asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Victima accident grav de circulatie, sfaturi judecata rca pentru daune morale Dovil Dovil Buna seara. Inainte sa postez, am citit o parte importanta din cazurile prezente pe forum. Doresc sincere condoleante celor decedati, si depasirea greutatilor ... (vezi toată discuția)
Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni Pojar Pojar Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor ... (vezi toată discuția)