avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art 6 ncp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art 6 ncp

care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pt a beneficia de legea favorabila? ?
Banuiesc ca va referiti la aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei, daca cititi continutul art.6 c.p. va lamuriti singura.
ART. 6
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
sincer am citit-o dar ...... deci cauza definitiva e echivalent cu solutia unui proces definitiva deci sotul meu are o pedeapsa cu suspendare pt un ultraj contra bunelor moravuri din 2012 ,de 2,6 ani acum a facut o alta boacana si a primit 1,3 ani pt alcool la volan poate beneficia de aceasta lege avand in vedere incadrarea actuala a ultrajului?
Din cate inteleg, a primit cu executare acum, reveniti cu detalii.
da acum a primit cu executare 1,3 ani la care s-a adaugat cei 2,6 ani un total de 3,9 nu e definitiva ,am facut contestatie.Pe mine ma intereseaza daca la el se aplica legea favorabil adica pentru ultrajul din 2012 ,un proces ce nu mai are nici o cale de atac fiind definitiva,la care a primit 2,6 sa poata primi maximul di noua incadrare a ultrajului adica 2 ani
Daca am inteles bine situatia nu aveti nicio sansa sa va ajute legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar - conditii florinamed florinamed care sunt conditiile in care se poate redeschide un dosar? (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile OANACAMPAN OANACAMPAN Proiectul de lege privind reevaluarile dosarelor pentru aplicarea legii mai favorabile detinutilor este aparuta deja in Monitorul Oficial.Asadar,o condamnare ... (vezi toată discuția)
Condamnat la 7 ani inchisoare- aplicare lege mai favorabila? stylev1 stylev1 Am si eu o intrebare : Sotul meu este condamnat la 7 ani cu inchisoare pe legea veche acum cu aplicarea legii penale mai favorabile i se poate lua si lui din ... (vezi toată discuția)