Banuiesc ca va referiti la aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei, daca cititi continutul art.6 c.p. va lamuriti singura.
ART. 6
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
sincer am citit-o dar ...... deci cauza definitiva e echivalent cu solutia unui proces definitiva deci sotul meu are o pedeapsa cu suspendare pt un ultraj contra bunelor moravuri din 2012 ,de 2,6 ani acum a facut o alta boacana si a primit 1,3 ani pt alcool la volan poate beneficia de aceasta lege avand in vedere incadrarea actuala a ultrajului?
da acum a primit cu executare 1,3 ani la care s-a adaugat cei 2,6 ani un total de 3,9 nu e definitiva ,am facut contestatie.Pe mine ma intereseaza daca la el se aplica legea favorabil adica pentru ultrajul din 2012 ,un proces ce nu mai are nici o cale de atac fiind definitiva,la care a primit 2,6 sa poata primi maximul di noua incadrare a ultrajului adica 2 ani