avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - cerere de incuviintare din 2004
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - cerere de incuviintare din 2004

Buna ziua.Este posibil ca o instanta sa admita o cerere de incuviintare executare silita pentru un titlu executor,reprezentat de un contract de credit datand din anul 2004 ? Mentionez ca incepand din 2006,nu s-a mai efectuat nici o plata,si nici nu s-a raspuns in vreun fel comunicarilor societatii de recuperare,persoana in cauza,fiind plecata din tara.Ma intreb daca instanta nu ar fi obligata sa verifice din oficiu posibilitatea prescrierii dreptului la executare.Sau nu cade in sarcina judecatorului aceasta verificare,si trebuie formulata contestatie ? Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: pristopanu07 , utilizator 19:54, 24 August 2014
E posibil, dovada ca a si admis. Nu mai intra in sarcina instantei sa se sesizeze ca dreptul e prescris, va trebui ca dvs sa contestati si sa invocati prescriptia.
Trebuie verificat dosarul la arhiva instantei, pentru a se vedea in concret ce prevedere contractul de credit si ce legislatie se aplica, dupa care analizati daca aveti sanse sau nu cu o contestatie la executare, in maxim 15 zile de la incuviintarea executarii silite. In caz contrar, dreptul la actiune se prescrie, iar dvs. pe cale de consecinta recunoasteti datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit neachitat Dora2018 Dora2018 Buna seara, In cat timp se prescrie un credit bancar neachitat? Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura prescriere A-B-C A-B-C Buna ziua, Care este procedura de prescriere a unei incheieri de incuviintare executare silita care nu a fost pusa in executare (nu am primit nici o somatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executaree bruneta89 bruneta89 va rog sa imi comunicati cum fac contestare la executare pentru un credit din 2018, dovada de executare este din 10/2014 iar pana in data de 02.02.2018 nu ... (vezi toată discuția)