avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contestatie la executaree
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contestatie la executaree

va rog sa imi comunicati cum fac contestare la executare pentru un credit din 2018, dovada de executare este din 10/2014 iar pana in data de 02.02.2018 nu am primit nimic
in data de 02.02.2018 am primit la locul de munca o simpla foaie cu executare
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 23:08, 6 Februarie 2018
Care ar fi motivul pentru care doriți să faceți contestație ?
creditul este din 2008, ultima plata a fost in 2008
decizia de la judecatorie este din 10 oct 2014
si pana in data de 10 oct 2017 aveau voie sa puna porpire
creditul este prescris
informarea a ajuns la locul d emunca in data de 02.02.2018
Prescrierea nu operează din oficiu, ci numai la cererea debitorului interesat.
Creditul nu este prescris și nu se prescrie vreodată, ci doar dreptul creditorului de a apela la executarea silită se prescrie după 3 ani, dacă în această perioadă n-a stăruit în executarea creanței.
Este posibil sa existe cauze care au intrerupt sau supendat termenul de prescriptie. Asta ar trebui sa verificati.

Uitati ce am primit eu
Am primit somatie de plata din data de 16.10.2017/confomr executarii silite din data dr 02.10.2014
Mai este valabilam
Valeriu Chirita a scris:

Este posibil sa existe cauze care au intrerupt sau supendat termenul de prescriptie. Asta ar trebui sa verificati.

Alte discuții în legătură

Executare silita. poveste mai lunga john1986 john1986 Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: La inceputul anului 2008 am contractat un credit utilizand documente false (Nu voi detalia conjunctura public). Au ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... prescriptie mirelazod mirelazod am o mare nelamurire.#-o....deci la prescriere datorii, am luat credit bancar in septembrie 2006 pe 5 ani, am platit rata pana in octombrie 2007...cand se ... (vezi toată discuția)