avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Linie hotar intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Linie hotar intre vecini

Buna ziua !
Este vorba de o proprietate mostenita . Gardul dintre mine si vecin , in aproximativ 25-30 ani , datorita inclinatiei terenului si mutarii parilor de fiecare data cand s-a refacut gardul (in lipsa mea) a ajuns pe proprietatea mea cu peste 50 cm .
Problema este ca vecinul a facut cadastrul de curand pe pozitia actuala a gardului.
Dovada pe care o am este o fotografie de acum 30 de ani din care se poate vedea distanta dintre magazie si gardul vechi (initial) . Vecinul sustine ca nu este relevanta fotografia , ca nu se poate aproxima distanta !!!
Ce as putea sa fac in acest caz pentru a recastiga terenul pierdut ? Vreau sa fac si eu cadastru si intabulare , dar nu pe pozitia actuala a gardului !
Multumesc .
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2014
cristina cirstian, utilizator
ACtiune avand ca obiect granituire,stabilire linie hotar,revendicare.Va fi necesara realizarea unei expertize topografice,consultati un av sunt probleme care necesita un sfat avizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal sau civil? DURICA1987 DURICA1987 Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu acum !am cumparat UN teren Ptr a construi o casa,am cumparat totul legal ,am facut proiect Ptr casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... am un teren cu cadastru vechi si intabulare . s-a ... andreipops andreipops Buna ziua ... am un teren cu cadastru vechi si intabulare . s-a modificat limita de extravilan si ar trebui sa refac cadastru. vecinul a făcut gardul pe ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)