avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Penal sau civil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Penal sau civil?

Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu acum !am cumparat UN teren Ptr a construi o casa,am cumparat totul legal ,am facut proiect Ptr casa ,proiect Ptr Gard zidit de jur imprejur ,totul prin firma de proiectanti!am inceput cu gardul de jur imprejur zidit ,doar la strada nu,am solicitat autorizatie de constructie,am obtinut actele Ptr constructia lui(totul fiind in regula),am construit !intr-o parte laterala am UN vecin ,care are UN Gard de scandura cu stalpi de lemn in Pamant si acesta este gardul care me desparte proprietatile,am in tabulat,masurat totul corect cand am cumparat,pana in gardul lui cum era normal!dar zicand SA Nu il deranjez,am ales SA fac gardul Meu zidit la 30 de cm distanta de cel de scandura ,am tras cu 30 de cm pe teren in interior gardul meu lasand 30 intre ele!dar tin SA mentionez ca distanta pe care am lasat-o este pamantul Meu ,masurat si intabulat in acte la cumparare ,am zis ca SA pot intra intre garduri Ptr intretinerea gardului Meu zidit!!el a daramat pe cel de scandura al lui ,inchizand la capete si Luanda-mi cei 30 de cm,iar eu Nu pot finisa gardul pe exterior Ptr ca Nu pot !!!tin SA mentionez faptul ca Sunt cu totul legal !!!ce pot SA fac ?
Cu o astfel de persoana nu veti putea solutiona litigiul decat prin intermediul instantei de judecata.
O actiune in granituire si revendicare este recomandata in situatia dvs.

Am verificat referitor la cazul meu,Ce inseamna GRANITUIRE SI REVENDICARE,si am vazut ca este UN formular tip de completat!intrebarea mea este,cui trebuie SA adresez acel formular?am vazut ca este pe parte civila articolul respectiv!!!Il pot Chema in judecata pe respectivul ?trebuie si martori?tin SA mentionez ca am probe ,fotografii ,actele de proprietate,masuratori!!!!multumesc si scuze Ptr ordinea in care am pus toate intrebarile ,Dar Sunt f nedumerit in momentul de fata !!!!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

O actiune in granituire si revendicare este recomandata in situatia dvs.

Nu stiu unde ati vazut dvs ca. este vorba despre un formular tip ,este vorba despre o actiune civila, complexa care necesita avocat,realizarea unei expertize tehnice specialitatea topografie pt identificare terenuri,stabilire linie de hotar etc.Consultati un av nu puteti pe un forum sa va lamuriti toate problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati? noisette noisette Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)
Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)