avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce sume sunt de competenta judecatoriilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce sume sunt de competenta judecatoriilor

Am fost data in judecata pentru suspendarea executarii silite pt. un cec refuzat la plata.Puteti sa-mi spuneti daca indiferent de suma inscrisa pe fila cec litigiul este de competenta judecatoriei? Daca nu, ce trebuie facut avand in vedere ca dosarul a fost depus la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:41, 22 Mai 2009
Totusi in cazul unei contestatii la executare
Art. 400 Cod procedura civila prevede ca:
Contestatia se introduce la instanta de executare. Deci daca CEC-ul a fost investit cu formula executorie de catre judecatorie aceasta este competenta sa judece si eventualele contestatii la executare, indiferent de valoarea obiectului cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala dacmoto dacmoto In cazul in care in baza cim s-a incheiat un pr-vb de predare-primire bunuri, ulterior cim a incet, iar salariatul refuza sa preda bunurile primite in baza ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)