avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua, numele meu este Valeria si am o nedumerire. In urma cu 2 ani sotul meu a decedat , am fost cununati civil timp de 30 de ani fiecare avand cate un copil din casnicii separate. El a vrut sa-mi lase apartamentul conjugal insa de teama ca fiul lui sa nu combata actul de mostenire a facut vanzare cumparare cu fiica mea eu fiind uzufruct viager pe toata durata vietii . Acum aceasta spune ca ea este propietarul iar eu am dreptul doar la o camera din imobil . Este adevarat ? intregul apartament este al meu pana la deces sau si ea are dreptul de folosinta ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MateiValeria1 , utilizator 16:24, 24 August 2014
Depinde de intinderea dreptului de uzufruct, daca ati precizat ca veti folosi doar o camera, daca nu, dvs locuiti acolo, fiica, nu.
Nuda proprietate e numai a ei, dansa putand sa si vand ap, dvs aveti insa dreptul de folosinta.
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2014
gi-jane2, moderator
In act , scrie intregul apartament nu doar o camera.
E, atunci spuneti-i sa nu va deranjeze cu astfel de vb ca va sta pe afara pana dvs veti deceda.
Multmesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager 50 stela 50 stela va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in privinta uzufructului viager,eu detin uzu viager al unui ap.propietar fiind fica mea,as dori sa aflu ce drepturi am eu ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract donatie glont glont Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ... (vezi toată discuția)