avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenta medicala la salariati?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenta medicala la salariati?

un angajator cu 150 de salariati este obligat sa angajaze un medic? ce obligatii are un angajator cu privire la asigurarea de asistenta medicala angajatilor? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:10, 19 Mai 2009
1. In primul rand art.171-187 din Codul muncii, din care va redau un extras:
Art. 182. - Angajatorii au obligatia sa asigure accesul salariatilor la serviciul medical de medicina a muncii.
Art. 183. - (1) Serviciul medical de medicina a muncii poate fi un serviciu autonom organizat de angajator sau un serviciu asigurat de o asociatie patronala.
(2) Durata muncii prestate de medicul de medicina a muncii se calculeaza in functie de numarul de salariati ai angajatorului, potrivit legii.
Art. 184. - (1) Medicul de medicina a muncii este un salariat, atestat in profesia sa potrivit legii, titular al unui contract de munca incheiat cu un angajator sau cu o asociatie patronala.
(2) Medicul de medicina a muncii este independent in exercitarea profesiei sale.
Art. 185. - (1) Sarcinile principale ale medicului de medicina a muncii constau in:
a) prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale;
b) supravegherea efectiva a conditiilor de igiena si sanatate in munca;
c) asigurarea controlului medical al salariatilor atat la angajarea in munca, cat si pe durata executarii contractului individual de munca.
(2) In vederea realizarii sarcinilor ce ii revin medicul de medicina a muncii poate propune angajatorului schimbarea locului de munca sau a felului muncii unor salariati, determinata de starea de sanatate a acestora.
(3) Medicul de medicina a muncii este membru de drept in comitetul de securitate si sanatate in munca.
Art. 186. - (1) Medicul de medicina a muncii stabileste in fiecare an un program de activitate pentru imbunatatirea mediului de munca din punct de vedere al sanatatii in munca pentru fiecare angajator.
(2) Elementele programului sunt specifice pentru fiecare angajator si sunt supuse avizarii comitetului de securitate si sanatate in munca.

2. Cititi si Legea 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca.
deci, sa inteleg ca e obligatoriu sa avem medic angajat sau sa avem un contract de colaborare cu un cabinet medical de medicina muncii?
Incheiati un contract cu un cabinet de medicina muncii. E mai ieftin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic angajat? robertsega32 robertsega32 Exista vreo prevedere legala care sa il oblige pe un angajator ca, dupa depasirea unui anumit numar de angajati, sa angajeze un medic de medicina muncii? ... (vezi toată discuția)
Externalizare medicina muncii ginnyy ginnyy O unitate de productie poate externaliza in totalitate serviciile de medicina a muncii sau este obligat sa asigure acest serviciu printr-un cabinet in cadrul ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii si concediile medicale radumm radumm Buna ziua la toata lumea! Dilema mea este urmatoarea : Poate medicul de medicina muncii sa elibereze concedii medicale ? Am dezbatut acest subiect indelung ... (vezi toată discuția)