avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutor - accident rutier, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutor - accident rutier, consecinte

buna am si eu o intrebara..sotul a avut aseara accient...deocamdata nu se prea stie ce si cum ptr ca azi e duminicasi nimeni nu lucreaza...chestia e ca era baut..si a lovit masini dar din ce imi spune el..e ca nu prea a fost vinovat...ca ei au intrat in el cv d genuce se poate intampla?cum poate scapa de inchisoare?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:53, 25 August 2014
I s-au recoltat probe biologice? Se va deschide un dosar penal si se vor efectua cercetari. Chiar daca nu este vinovat de producerea accidentului, poate fi cercetat (in functie de alcoolemia avuta) pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste limita legala. Sa ia legatura cu un avocat ar fi cel mai indicat.
da i s-au recoltat...si in cazu bauturii ce s-ar intampla?
Risca o pedeapsa intre 1 si 5 ani sau amenda, daca nu are antecedente penale, va primi, cel mai probabil o pedeapsa cu suspendarea si anularea permisului de conducere. Insa variantele de solutii pot fi multiple, in functie de detaliile spetei in sine.
aandreeeaa a scris:

buna am si eu o intrebara..sotul a avut aseara accient...deocamdata nu se prea stie ce si cum ptr ca azi e duminicasi nimeni nu lucreaza...chestia e ca era baut..si a lovit masini dar din ce imi spune el..e ca nu prea a fost vinovat...ca ei au intrat in el cv d genuce se poate intampla?cum poate scapa de inchisoare?

Problema se pune altfel. Nu se analizeaza cine a intrat in cine, ci cine avea prioritate de trecere. Daca sotul dvs. avea prioritate de trecere poate scapa de vinovatia privind producerea accidentului, dar conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice nu are scapare. Urmeaza dosar penal cu toate consecintele.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpã comunã?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. Vă voi enunţa pe scurt o speţă întâlnită şi vă rog să mă ajutaţi dacă puteţi. Soferul unui autoturism fost implicat într-un ... (vezi toată discuția)
Probleme rutiere, galati iulian67bp iulian67bp Am fost vinovat in producerea unui accident rutier, am avariat o masina parcata, nu au fost victime, doar daune materiale semnificative de ambele parti. ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)