avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prezenta obligatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prezenta obligatorie

Solutia pe scurt: - acordarea unui nou termen de judecată - citarea persoanelor vătămate cu menţiunea prezenta obligatorie în vederea eventualităţii discutării împăcării cu inculpaţii.
.,.......si partile vatamate nu au venit la proces iar eu am fost condamnat.....daca instanta a mentinut ca prezenta este obligatorie,nu a avut obligatia ca in urmatorul termen sa emite mandat de aducere?
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 19:20, 24 August 2014
Nu se citeaza cu mentiunea prezenta obligatorie, cu siguranta le-a citat pentru a va da posibilitatea, daca se prezentau, sa incercati sa va impacati cu partile vatamate. Citarea cu mandat o puteati solicita daca ati fi apreciat necesar/instanta de judecata putea dispune aceasta modalitate de citare daca se impunea in cauza, insa posibilitatea impacarii nu este doar la instanta de judecata, puteati face demersuri in acest sens. De altfel, nimeni nu poate fi obligat sa se impace cu inculpatul daca nu doreste acest lucru.
asa apare in portal si asa si a fost,am fost prezent in proces si am auzit cand judecatorul a emis citatia cu mentiunea "prezenta obligatorie"

Solutia pe scurt: - acordarea unui nou termen de judecată - citarea persoanelor vătămate cu menţiunea prezenta obligatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare parti intr-un proces penal; neprezentare parte civila-urmari costandas costandas Pentru o inselaciune, ce a avut loc in 2011, procesul penal are loc pe 21.02.2017. Sunt 12 parti, din care 2 inculpati; procesul se desfasoara in alta ... (vezi toată discuția)
Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)
Citatie camera preliminara parte vatamata ariana03 ariana03 Buna ziua, Am primit o citatie in calitate de parte vatamata intr-un dosar de distrugere (incendiere imobil) si am primit o citatie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)