avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare societate pe actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare societate pe actiuni

Buna ziua. Am o nelamurire si dacama puteti ajuta. In cazul lichidarii unei societati pe actiuni, ce se intampla cu capitalul social subsciris si varsat de actionari? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:04, 22 Septembrie 2009
eni02 a scris:

Buna ziua,

Peoblema cu care ma confrunt este urmatoarea: as dori sa lichidez societatea la care sunt administrator unic, dar un apartament a fost achizitionat prin intermediul societatii, in perioada taxarii inverse. Societatea nu figureaza cu datorii, de fapt nici nu a prea avut activitate. Intrebarea ar fii in cazul lichidarii va trebui sa achit tva-ul aferent achizitiei apartamentului?

Foarte interesanta intrebarea.
Eu inclin sa cred ca in cazul lichidarii patrimoniul societatii se transmite catre asociatul unic, fara a mai plati TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social al s.a. aflate in faliment NEW_GUEST NEW_GUEST Buna ziua tuturor! Ce se intampla cu suma de bani depusa cu titlul de capital social al unui S.A. in cazul falimentului acesteia? Suma respectiva fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , lichidarea unui s.a john_gry john_gry lichidarea unei firme S.A este posibila prin acordul actionarilor de-asi imparti de comun acord patrimoniul ? Mentionez ca firma nu mai are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Textul de lege prin care bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii s.c.....din r.c., ajung în patrimoniul asociatului unic/asociaților, .... viktorV viktorV Vă rog ajutați-mă cu indicarea textului de lege prin care, bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii S.C.....din R.C., ajung în patrimoniul ... (vezi toată discuția)