avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare def. si irev.- dezafectare constructii - cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare def. si irev.- dezafectare constructii - cum pot proceda?

buna ziua incerc sa scriu un fragment din exeprtiza judiciara a unei hotarari definitive si revocabile ca sa ma pot face mai explicit . PARTAJAREA IMOBILULI SUCCESORAL PRIN FORMAREA A TREI LOTURI ,IN FUNCTIE DE PARTAJAREA FAPTICA ACTUALA PRODUSA INTRE CEI TREI MOSTENITORI CARE IL FOLOSESC RESPECTIV A,B,C .SE IMPUNE DEZAFECTAREA OBLIGATORIE A CONSTRUCTIILOR PROVIZORII INDENTIVICATE PRIN NOTATIILE 10-11-12 IN VEDEREA CONSTRUIRI UNEI ALEI DE TRECERE PRIN FORMAREA A LOTULUI D ,IN SUPRAFATA TOTALA DE 80MP,CE VA RAMANE IN INDIVIZA IN COTA DE 1/3 PENTRU FIECARE DINTRE CEI TREI OCUPANTI DIN PREZENT AL IMOBILULUI . intrebarea mea este eu am dezactivat constructia 10 insa celalant coproprietar refuza sa dezactiveze celelante 2 .ce se poate face ?prin punerea in posesie a cotei executorul poate dezactiva el constructia ?multumesc mult va rog mult sa ma ajutatii
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2014
gelu71, utilizator
Cel mai recent răspuns: gelu71 , utilizator 16:17, 27 August 2014
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament) si sa aveti rabdare pentru ca vor fi raspunsuri si pentru problema dvs.
Daca mai aveti nelamuriri/intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
gelu71 a scris:

buna seara in expertiza judiciara este specificat faptul ca cele trei constructii trebuiesc dezactivate obligatoriu numai ca una din coproprietare nu accepta dezactivarea deoarece asa s-ar forma aleea de trecere care este scrisa in hotarare,in urma faptului ca ca refuza acest lucru eu nu pot intra in imobilul meu deoarece nu pot trece din cauza acestei constructii. ce pot face executorul poate dezactiva el acestea in urma titlului executoriu al hotarari unde se arata formarea acestei alei ,sau trebuie sa fac ceva eu .multumesc


multumesc din suflet imi cer mii de scuze daca am gresit nu am stiut acest lucru .sunt noua pe acest forum si nu am stiut acest lucru ,am sa asteptr sperand ca cineva ma v-a ajuta in problema pe care o am .multumesc din nou
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
gelu71, utilizator
Expertul vrea sa spuna ca trebuiesc demolate contructiile 10-11-12 pentru a face loc de trecere spre lotul D . Daca demolarea este solutia care va convine tuturor atunci treceti la treaba . Sigur n-o va face expertul in locul dvs. Nu stiu ce vreti sa spuneti cu dezactivarea , dar daca va referiti la daramare , demolare , atunci e bine . Nu are relevanta care dintre dvs se apuca de demolat , important e sa fiti de acord ca solutia expertului e buna , apoi va intelegeti cine va face lucrarea.
deci demolarea acestora este trecuta in hotararea definitiva ,numai ca una dintre coproprietare se opune acestei hotarari desi este definiva si irevocabila ,eu am fost la executor judecatores si m-a pus in posesia cotei ce mi se cuvine numai ca din cauza acestor constructii nu se poate face aleea de trecere care este prevazuta in hotarare (nu doreste formarea aleei deoarece asa eu pot intra in imobilul meu care este ultimul,si nu pot trece nici prin curtea ei deoarece nu ma lasa ).executorul trebuie sa faca ceea ce este scris in hotarare nu? chiar daca ea se opune el poate demola astea nu?
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
gelu71, utilizator
Nu stiu poate nu m-am exprimat eu corect: deci in urma hotarari definive si irevocabile s-a hotarat formarea unei alei de trecere .doar ca pe aceasta bucata de pamant unde suntem coproprietari exista 3 constructii provizorii si domnul expert cadastral a specificat in expertiza judiciara dezafectarea lor obligatorie ,numai ca una din coproprietare nu doreste .
Eu intre timp am mers la executor judecatoresc sa ma puna in posesia cotei ce mi se cuvine pe acest lot si aceasta persoana refuza demolarea lor in asa mod ca sa nu se formeze aleea si eu sa nu pot intra in imobil .
Intrebarea mea a fost: odata cu punerea in posesie executorul judecatoresc ( odata ce in hotarare este specificat demolarea acestor constructii ) este el in masura sa faca acest lucru sau trebuie sa mai fac eu ceva ?
Multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2. din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu majuscule)
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Demolare anexa nico-gelu nico-gelu pe o alee de trecere proprietate in comun cu alte 3 persoane (coproprietate fortata) este construita abuz o anexa fara forme legale ,aceasta alee ar trebui ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie -demolare magazie nicoletadamian nicoletadamian Am fost pus in posesia a 1/3 din un lot unde suntem 3 coproprietari,acest lot fiind de fapt cale de acces pentru intrarea in imobile ,eu detin imobilul din ... (vezi toată discuția)
Demolare magazie nicoletadamian nicoletadamian revin cu intrebarea daca pe o alee de trecere exista o magazie fara forme legale care impedeste trecerea la imobilul infundat ,executorul in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)