avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma cu activitatea in strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma cu activitatea in strainatate

Buna ziua, asa cum zice si titlul doresc sa imi infiintez o firma in Romania dar sa imi desfasor activitatea in strainatate. As vrea sa stiu daca este legal si ce pasi trebuie sa urmez.
Multumesc!
Doriti export sau sa infiintati o filiala sau sucursala acolo?
Doresc sa lucrez pentru firma la care lucrez acum, dar ca persoana juridica pentru a imi putea plati taxele (mai mici) in Romania.
Trebuie sa lucrati in strainatate in acest caz si sa stati acolo.
Sau produselensa fie fabricate acolo.
Depinde si despre ce este vorba in concret.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, puteti infiinta firma in Romania, dar va trebui sa tineti legatura cu un contabil aici, pentru ca or fi taxele mai mici, dar la birocratie nu ne intrece nimeni. Daca e vorba de prestari servicii, factura se poate emite din Romania, dar daca e vorba de livrari marfa in afara spatiului european, atunci va trebui sa aveti un punct de lucru deschis acolo, in conditiile legislatiei locale, in scop vamal. Deasemenea tara respectiva poate avea reglementari specifice (nu ati precizat ce inseamna strainatate: UE sau non-UE) Sunt si multe variante de optimizare fiscala.
Ce a spuns ante-repondentul meu, imi pare rau, sunt aberatii. Dreptul de a deschide afaceri ale nerezidentilor si rezidentilor in spatiul european (sau oriunde dealtfel) sunt reglementate de fiecare tara in parte si nu are legatura cu locul unde sunt produse marfurile. Poti sa stai in Norvegia si sa vinzi plante medicinale aduse din Turcia in Italia (prin livrari directe). Totul e sa respecti normele sanitare in domeniu si sa ai intocmita corect documentatia vamala de import :)))
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
adema1980, utilizator
Este vorba de prestari servicii si este o tara membra UE (Belgia). Dar din cat am mai citit am inteles ca pentru a nu plati taxele acolo ( eu ca angajat al firmei mele) trebuie sa obtin un document A1 care atesta ca imi platesc taxele in Romania.

Alte discuții în legătură

Pfa, norma de venit, neinregistrat scopuri tva, ce implica depasirea pafonului Popu Popu Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica ... (vezi toată discuția)
Definitie rulaj pcornel pcornel Am o rugaminte.Ce inseamna rulaj?incasari +plati+cheltuieli? Ma intereseaza sa nu trec pragul de 35000e.multumesc (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru pfa cu norma de venit care presteaza servicii it intracomunitare edesign edesign [quot]ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici din Codul Fiscal 2010/TITLUL VI Taxa pe valoarea adaugata/CAP. XII Regimuri ... (vezi toată discuția)