avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare director general... Se schimba si fisa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare director general... Se schimba si fisa postului ?

Din ianuarie anul trecut s-a schimbat directorul general, fisele postului ramanand cu numele fostului director. Intre timp am avut doua controlale de la ITM,prima oara inspectorii de munca neconsiderand o problema faptul ca n-am schimbat fisele de post avand in vedere ca atributiile sunt aceleasi.

Nici noi nu consideram atat de relevant acest fapt (ceea ce ne-au cerut la al doilea control, schimbarea tuturor fiselor de post doar pentru acest aspect) , avand in vedere ca meseriile au ramas aleasi, iar salariati avem peste 100...).

Specificam ca am refacut fisele postului cand s-a schimbat meseria salariatului,locul de munca etc, dar in acest context considerati absolut necesara refacerea fiselor de post ?
Nu putem intocmi un act aditional prin care sa specificam schimbarea directorului sau o anexa...la fisa postului ? Daca este corecta ideea, va rog sa-mi dati o sugestie in privinta formularii.

Astept pareri. va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:49, 25 August 2014
1. Nu este nevoie de schimbarea fiselor de post ale tuturor salariatilor de fiecare data cand se schimba directorul general (asa ceva nu este prevazut in vreun act normativ).

2. Cred ca inspectorii de la ITM dau dovada de exces de zel sau nu au gasit alte aspecte negative pe care sa le semnaleze.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promptitudine !
Daca fisa postului este nominala, atunci, normal, este nevoie de o noua fisa de post.
Daca fisa postului are in vedere o functie (ex. director general), atunci nu este nevoie de redactarea unei noi fise de post.

Important este ca fisa postului sa fie insusita de salariat, adica semnata de acesta.
Nu se modifica documentele ori de cate ori se schimba conducerea. Pana la urma acele documente sunt semnate de director ca reprezentant al societatii si nu in nume personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta este obligatorie? andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa intreb daca exista o lege in care este specificat daca condica de prezenta la o firma este obligatorie sau nu. multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Schimbare functie alice29 alice29 Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu. In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)
Salariu minim director societate comerciala augustin2000 augustin2000 Buna seara! M-am confrunta de curand cu urmatoarea problema: trebuind sa ridic de la ITM Bucuresti un carnet de munca al unui angajat la o societate comerciala ... (vezi toată discuția)