avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Localizare obiect leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Localizare obiect leasing

In cazul in care utilizatorul a instrainat in mod ilegal obiectul leasingului, ce demersuri pot fi efectuate in vederea localizarii bunului ?

Utilizatorul nu vrea sa colaboreze, iar politia ne-a comunicat ca nu ne poate comunica datele noului detinator, numai la cererea instantei de judecata.'

Ce pot face executorii judecatoresti in vederea localizarii bunului ? Sau asta cade in sarcina creditorului ?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 09:18, 21 Mai 2009
Cum a instrainat utilizatorul bunul nu mai intreb. Executorul Judecatoresc poate face cerere la politie.
Mda este un subiect care nu trebuie dezbatut din pacate, modul in care bunurile au fost instrainate. Acum problema mea este, ca in momentul in care vor iesii titlurile executorii incuviintate, executorul judecatoresc imi va comunica ca nu poate localiza bunurile sa sa ii comunic informatii noi. Cam in aceasta etapa incep problemele. S-a achitat onorariul in avans, caci asa se solicita, insa dupa aceaa.......

Mai concret cum ma poate ajuta politia sau executorul ? Din pacate nimeni nu face nimic, eu ca si creditor trebuie sa ii presez sa faca ce ar trebui in mod normal sa faca ei... :(
Cereti Executorului sa faca o cerere catre Politie, nu vad de ce nu ar face acest lucru.
Daca se va face o cerere catre politie o sa asteptati mult si bine, sunt persoane care asteapta ani de zile si raspunsul politiei a fost mereu acelasi, nu s-a gasit obiectul instrainat, se continua cercetarea si va anunta cand apar noi probe in dosar. Cel mai sigur e sa incercati sa va recuperati valoarea si sa puneti si penalitati pentru fiecare zi in care nu at putut folosi autoturismul. Dar asta numai in instanta si sa aveti ca proba faptul ca cealalta parte a instrainatg bunul.
In prima parte sunt de acord cu D-voastra, insa nu inteleg din moment ce am deja un titlu executor, in baza careia pot sa-mi recuperez vehiculul ( macar teoretic ), la ce o sa ma ajute si declansarea unui proces ?

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta - schimbare nr de inmatriculare desi apare tot pe numele meu la drpciv mateis mateis Buna ziua, Am primit de curand o amenda de la CNADNR pe un nr de inmatriculare total necunoscut mie, dar pe numele meu. Sun la ei, si imi spune ca acel nr ... (vezi toată discuția)