avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna ziua. Am un baietel de 3 ani rezultat in urma unei casatorii.. Cand cel mic avea 10 luni s.a pronuntat divortul dintre mine si tatal sau. In decursul urmatoarelor luni tatal a platit pensia de intretinere cand isi aducea aminte. De un an de zile locuiesc alaturi de viitorul meu sot impreuna cu cel mic. Eu este cel pe care baietelul il recunoaste drept tata si isi asuma toate indatoririle. De curand, tatal biologic a acceptat sa renunte la tutela. Intrebarea mea e urmatoarea: din moment ce baietelul a locuit aproape un an cu cel pe care.l stie drept tata si noi urmeaza sa ne casatorim in mai 2015, putem incepe procedura de adoptie in afara casatoriei pt ca cel mic sa poarte numele viitorului tata (nu al mamei)??... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancaelena_1991 , utilizator 12:36, 25 August 2014
In principiu, jurisprudenta afirma ca trebuie sa treaca un timp de la casatoria mamei cu noul sot.

Redau mai jos o speta, in care actiunea de adoptie a fost respinsa intrucat au trecut doar 3 luni de la casatorie.

[ link extern ]

Puteti sa incercati totusi si sa motivati ca deja a trecut un an de cand locuiti impreuna, insa in orice caz introduceti actiunea dupa casatorie.
Va multumesc pentru raspuns... Si renuntarea la tutela a tatalui biologic intra in aceeas procedura sau o putem face inainte? Eu nu beneficiez inca de un venit propriu, ar putea cel mic sa poarte numele meu in urna acordului tatalui?
sunt de parere ca intai sa va casatoriti apoi ca cel mic sa fie adoptat de sotul dvs, ii schimbati numele cu ocazia adptiei.
Tatal biologic va da declaratie de acord pt adoptie, fie in instanta , fie la notar.
Multumesc ;)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata in certificatul de nastere florii florii as dorii sa stiu daca un copil nerecunoscut de tata la nasrere pot s-l trec pe numele viitorului meu sot(nu suntem casatoriti), copilul are 3 ani. unde ... (vezi toată discuția)
Adoptie fara acordul tatalui biologic dvbercu dvbercu Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)