avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfiintare firma - salarii compensatorii - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfiintare firma - salarii compensatorii - indemnizatie cresterea copilului

In momentul de fata sunt insarcinata si firma la care lucrez a anuntat ca se va desfinta si va oferi salarii comensatorii angajatiilor in momentul concedierii. Din cate stiu firma nu poate sa concedieze o persona care e insarcinata iar pana ma voi intoarce din concediul de cresterea copilului firma va fi desfintata. Intrebarea mea este daca eu sunt in concediu de cresterea copilului cand firma se va desfinta eu o sa mai primesc salariile compensatorii? Cum se va face concedierea mea daca sunt in cencediu de cresterea cipilului in perioada in cade firma se va desfinta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 25 August 2014
1. Salariile compensatorii le primiti in baza prevederilor Contractului colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau a Regulamentului intern (R.I.) al unitatii.

2. O persoana gravida sau aflata in concediu de maternitate sau in concediu crestere copil (CCC) poate fi concediata in cazul in care firma este in reorganizare judiciara, in faliment sau se desfiinteaza.

3. - In cazul in care firma se desfiinteaza dvs. fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va puteti inregistra la Agentia de Somaj chiar daca veti fi in concediu de maternitate sau in CCC.
- Dupa terminarea CCC veti primi indemnizatie de somaj.
la prima intrebare nu as putea sa raspund acum. e vreo diferenta cu privire la acordarea salariilor compensatorii?
pentru celelalte 2 am inteles deci chiar dca sunt in concediu de cresterea copilului o sa fiu concediata si trebuie sa ma inresistrez la agentia de somaj.
singura problema ramane daca o sa primesc sau nu la concediere salariile compensatorii. o sa incerc sa aflu in baza cariu contract se acorda acele salarii.
1. Nu exista un act normativ general valabil care sa stabileasca procedura de acordare a salariilor compensatorii.

2. Aceasta procedura se poate regasi numai in CCM aplicabil unitatii sau in R.I. al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Din somaj in concediu medical prenatal, postnatal si apoi in ccc ana.avasiicii ana.avasiicii 1. Am fost concediata colectiv (mi s-a inchis unitatea unde lucram) si acum imi fac actele pt somaj. Sunt insarcinata si mai am 2 sapt. jumatate pana nasc. Pot ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu de sarcina si lauzie vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a concedia legal o angajata dupa terminarea concediului pentru sarcina si lauzie. La angajare, aceasta era ... (vezi toată discuția)