avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... din somaj in concediu medical prenatal, postnatal si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

din somaj in concediu medical prenatal, postnatal si apoi in CCC

1. Am fost concediata colectiv (mi s-a inchis unitatea unde lucram) si acum imi fac actele pt somaj. Sunt insarcinata si mai am 2 sapt. jumatate pana nasc. Pot sa depun certificatul medical a doua zi de la depunerea actelor de somaj?
2. Ce acte trebuie sa depun la Agentia de Somaj pentru a intra in concediul prenatal?
3. Pot sa-mi iau cele 126 zile medical maternitate (mai am 2 saptamani pana nasc) avand in vedere ca ca cererea pentru indemnizatie crestere copil se depune in termen de 42 de zile de la nasterea copilului? Adica urmaresc sa-mi iau cele 126 zile medical si apoi indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani. Daca da, cand fac cererea pentru CCC?

Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 26 August 2011
1. Puteti depune certificatele medicale pentru concediu de maternitate imediat dupa ce va inregistrati la Agentia de Somaj.
2. In somaj fiind veti beneficia de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
3. Certficatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC o faceti catre agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.
5. Si concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, deunde a ramas,dupa terminarea acestor concedii.
6. Cererea pentru CCC o faceti cu cateva zile inainte de a se termina concediul de maternitate.
Multumesc pentru raspuns.
In calculul concediului medical si al CCC intra si salariile compensatorii pe care le-am primit la concedierea colectiva, nu? Angajatorul mi-a trimis o adeverinta necesara pt somaj dar nu a inclus salariile compensatorii pe motiv ca pt ele nu s-a platit contributie la somaj. Adeverinta care include acele venituri mi s-a spus ca va fi eliberata dupa o luna. Ma intereseaza ce adeverinta trimit la Ag. Somaj pt calculul concediului medical de maternitate?
1. Daca s-a retinut cota de contributie pentru concedii si indemnizatii de 0,85% atunci aceste salarii compensatorii sunt luate in calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate.
2. Daca salariile compensatorii sunt impozabile atunci trebuie si ele luate in calculul indemnizatiei pentru CCC dar numai daca Agentia de Prestatii Sociale le considera ca venituri profesionale.
Ele sunt impozitate dar cum imi pot da seama cum o sa le considere agentia de prestatii sociale?
In ordinul de incetare a activitatii spune:" se acorda 12 salarii medii brute la niv de unitate, din care se voor retine taxele aferente cf. legislatiei specifice". Care este legislatia specifica?
1. Puteti face o intrebare la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale sau la Agentia Nationala de Prestatii Sociale ([ link extern ] /).

2. Contabilul firmei va poate spune (sau un contabil de pe acest forum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirarea cim cu 3 saptamani inaintea datei probabile a nasterii daria7 daria7 Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa procedez mai este pana la momentul acela insa stau cu frica. lucrez cu contract determinat pe un an ... (vezi toată discuția)
Dosarul de indemnizatie crestere copil Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna ziua! Mai am 2 luni si nasc,iar dupa trebuie depus dosarul de indemnizatie de crestere a copilului..problema este ca fostii mei sefi au vandut afacerea si ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)