Buna ziua! Mai am 2 luni si nasc,iar dupa trebuie depus dosarul de indemnizatie de crestere a copilului..problema este ca fostii mei sefi au vandut afacerea si s-au mutat in Bucuresti.Si din cate am inteles am nevoie de adeverinte completate de ei..cum procedez in acest caz? :(( va multumesc!
1. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
2. - Actele pentru indemnizatia pentru CCC se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data terminarii concediului de maternitate.
- Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatie de la data depunerii actelor.
3. - De acum si pana veti depune actele aveti ceva timp sa obtineti adeverinta de la fostul angajator.
- Intrebati la Directia Arhivelor Nationate din judet daca are arhiva acelei societati si o sa va elibereze si adeverinta necesara.
- Luati legatura si cu fostul contabil al societatii.