avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosarul de indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosarul de indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Mai am 2 luni si nasc,iar dupa trebuie depus dosarul de indemnizatie de crestere a copilului..problema este ca fostii mei sefi au vandut afacerea si s-au mutat in Bucuresti.Si din cate am inteles am nevoie de adeverinte completate de ei..cum procedez in acest caz? :(( va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana_Saigiu , utilizator 10:57, 16 Iulie 2015
am uitat sa mentionez faptul ca de la 4 luni sunt in somaj pt ca mi-a expirat contractul si n-au mai vrut sa mi-l prelungeasca
1. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. - Actele pentru indemnizatia pentru CCC se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data terminarii concediului de maternitate.
- Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatie de la data depunerii actelor.

3. - De acum si pana veti depune actele aveti ceva timp sa obtineti adeverinta de la fostul angajator.
- Intrebati la Directia Arhivelor Nationate din judet daca are arhiva acelei societati si o sa va elibereze si adeverinta necesara.
- Luati legatura si cu fostul contabil al societatii.
Va multumesc frumos pentru raspuns! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil la absolvente bibisi bibisi Vreau sa aflu informatii referitoare la unde trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, daca eu sunt din jud Maramures intr-o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Angel06 Angel06 Buna seara. Sunt angajata cu contract de munca pana in data de 15 iulie,urmand ca apoi sa mi se prelungeasca contractul cu inca 3 luni pana in data de 15 ... (vezi toată discuția)