As avea si eu o intrebare legata de formularea unei cereri.
Eu sunt angajat intr-o multinationala. Lucrez in departamentul de IT, de peste 4 ani.
Am facut o recomandare interna acum 1 an. Am recomandata un prieten, care a fost angajat; dupa 6 luni a trecut perioada de proba, si a fost angajat pe perioada nedeterminata. Conform procedurii interne, eu trebuia sa fiu remunerat pentru asta. Mi s-au virat banii impreuna cu salarul, dupa care am fost sunat si mi s-a spus ca defapt a fost o greseala, si nu trebuia sa ii primesc. Luna urmatoare acei bani mi-au fost retinuti din salar.
Am cerut explicatii, mi s-a spus doar ca nu apar in sistem defapt, si banii mi-au fost retinuti ca si o regularizare.
Acum incerc sa formulez o cerere scrisa, pe care sa o depun cu data si numar de inregistrare.
Ma intereseaza, ca din cerere sa reiese ca vreau sa stiu, in baza a ce anume mi s-au retinut bani din salar; salar negociat conform contractului individual de munca.
Retinerea din salariu se poate realiza numai in urma unei proceduri de cercetare disciplinara in urma careia sa fiti gasit vinovat de vreo abatere disciplinara.
In cazul de fata, daca angajatorul dorea sa isi recupereze acele sume trebuia sa va actioneze in judecata pentru plata nedatorata, sa obtina o hotarare judecatoreasca si, in baza acesteia, sa faca retinerile de care vorbiti.
Multumesc pentru raspuns.
Plata este datorata, defapt. De aceea doresc sa depun o cerere scrisa, prin care sa solicit un raspuns, vis-a-vis de motivul, si temeiul legal ar retineri acelor bani.
Retinere din salariu
MMCAM
Problema in care doresc o lamurire este urmatoarea: o firma a dat spre executare o comanda unor laboratoare care au facut niste greseli ce au compromis unele ... (vezi toată discuția)