avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... IBAN gresit
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

IBAN gresit

La o institutie bugetara am inscris eronat contul IBAN de unde fac plata.
Eroare se observa in noul sistem FOREXEBUG (sumele in buget sunt in 83.03.30 si eu am facut plata din 83.03.03).
Cum se mai poate corecta ?
Cel mai recent răspuns: mirela_steph , utilizator 09:21, 27 August 2014
Refaceti plata din ibanul corect in ibanul gresit si astfel se anuleaza suma din ibanul gresit si apare plata in cel corect! (adica din 83.03.30 in 83.03.03). art.5, al.1.pct.18 - reglare intre conturi.
Multumesc pentru raspuns insa....
eu in buget banii ii am in 83.03.30 si op-ul l-am facut din 83.03.03, in contabilitate am facut inregistrarea corect numai cand am intocmit op-ul am gresit.
In noul sistem FOREXEBUG aceasta eroare se observa.
Mi-e teama sa nu fie perceputa ca o deturnare de fonduri pentru ca am platit din cap. si titlu "protectia plantelor" si nu din " alte cheltuieli din domeniul agriculturii".
Este doar o eroare... Se observa la darea de seama unde va apare plata fara prevedere si angajament... Si asta observa si DGRFP cand duceti darea de seama. Dar puteti remedia accest fapt in trimestru. Daca nu vi se va solicita nota explicativa la finante si veti remedia ulterior. Este doar o eroare !
Multumesc !
Da, intr-adevar este doar o eroare si s-a observat in DDS la trim 2. Nu mi s-a cerut nota explicativa. M-am gandit la un moment dat sa fac un OP de transfer sume pt a nu se mai observa diferenta in DDS insa nu e conform cu bugetul si nu stiu daca curtea de conturi va agreea asa ceva.
Daca bugetul este corect doar cu op puteti remedia eroarea. O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Registru de casa felisana felisana Am o problema. In luna ianuarie am inregistrat doua diurne in valoare de 8980,04 , in loc de 898,04 lei. Nu eu fac diurnele, si nici nu stiu cum am putut sa nu ... (vezi toată discuția)
Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)
Acordare diferente salariale incadrare gresita cristealidia cristealidia Buna seara, Am incadrart un salariat gresit_i-am dat bani mai putini.In afara faptului ca o sa-i calculez diferentele pentru perioada respectiva nu stiu daca ... (vezi toată discuția)