Buna seara,
Am incadrart un salariat gresit_i-am dat bani mai putini.In afara faptului ca o sa-i calculez diferentele pentru perioada respectiva nu stiu daca sunt obligatorii state de plata rectificative .Va multumesc
Va trebui sa refaceti oricum statul de plata pentru a putea evidentia diferentele. Daca eroarea s-a constatat pentru o perioada pentru care nu se mai poate face nimic (bilant depus sau luna incheiata) atunci inregistrati diferentele prin note contabile, dar trebuie sa aveti la baza documentul corect. Plata diferentei se poate face prin DP. Rectificative la declaratii va trebui sa depuneti (pentru fiecare luna afectata).
Daca eroarea apartine unei luni neinchise si se pot reface situatiile, e mai indicat asa. Apreciati de la caz la caz.
Multumesc.Salariatul lucreaza in unitate, deci nu pot sa-i adaug suma ce o are de recuperat la alte drepturi fara a mai face rectificative? ,perioada este de cateva luni
Nu, pentru ca la un control fiscal cu tematica "contributii sociale" vi se vor calcula diferente, majorari si penalitati, in timp ce suma introdusa acum toata odata nu va avea justificare si va fi considerata o simpla "prima".
In plus, daca e un inspector rauvoitor, prin fapul ca inregistrati tot odata fara a face rectificative, el va putea demonstra ca stiati ca ati gresit dar nu ati corectat corespunzator, depunand in mod voit declaratii false.
In fine, imi imaginez ca suma nu e mare. Repercursiunile sunt in functie de impactul asupra bugetului consolidat.
Greseala d112
analici
Buna ziua
intampin 2 prb.
1.la inceputul lunii ian.firma a facut angajari din neatentie in loc sa introduc 01.01.2013 am introdus 01.01.2012 si angajatul ... (vezi toată discuția)