avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA neexigibila
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA neexigibila

Buna ziua,

Daca o firma a fost platitoare de TVA la incasare si incepand cu 09.07.2014 a devenit neplatitoare de TVA, dar a ramas cu facturi de la furnizori neachitate, in concluzie a ramas cu TVA nededusa. Acum cand depun ultimul decont 300 am dreptul sa deduc TVA din acele facturi ramase neachitate?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:47, 31 August 2014
pentru orice factură primită anterior ieșirii din sistemul de TVA la încasare, veți deduce TVA doar la plata facturii indiferent când se va efectua aceasta
Multumesc.
Dar o data cu ultimul decont 300 trebuie sa depun si ultima declaratie 394?
Bineinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Daca se emite o factura in Ianuarie, insa clientul, persoana fizica, imi achita factura in februarie, in numerar. Cand se va inregistra TVA -ul ? In Ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva bernadette bernadette Buna ziua Din data de 11.01.2013 am devenit neplatitor de tva si nu stiu daca trebuie sa aplic tva la incasare 11 zile Am cateva facturi de la furnizori in ... (vezi toată discuția)
Tva cristina.chirita2007 cristina.chirita2007 va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ce legatura este intre declaratia 300 si declaratia 394 ;anul curent o sa emitem facturi de chirie fara tva ... (vezi toată discuția)