avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ce legatura este intre declaratia 300 si declaratia 394 ;anul curent o sa emitem facturi de chirie fara tva si avem doar cateva facturi de intrare pe luna de la furnizori (telefon, cablu ,..)si atunci nu o sa deduc TVA-ul aferent acestor facturi iar in decontul de TVA o sa apara scutite de TVA dar cum o sa arate declaratia 394(ce trebuie sa completez in ea-nu o sa am TVA )si o sa apara o neconcordanta intre 300 si 394;(mentionam ca nu trebuie sa facem ajustari la TVA este vorba de un teren achizituionat pe baza unui contract,fara factura cu sau fara TVA)
Trebuie cumva facuta adresa la finante prin care sa anuntam ca nu mai deducem TVA-ul la facturile de intrare pentru aceasta activitate?
astept raspuns si va multumesc frumos=D>
Cel mai recent răspuns: cristina.chirita2007 , utilizator 21:16, 18 Martie 2010
Decl 394 o veti depune pentru facturile pe care le primiti cu TVA, chiar daca nu deduceti TVA aferent facturilor respective. Nu exista corelatie intre decontul de TVA si declaratia informativa 394
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)
394-taxare inversa cereale, cum este corect sa completez declaratia : cu tva sau fara tva? ContSters86219 ContSters86219 In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale. Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)