avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicare hotarare definitiva succesiune mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicare hotarare definitiva succesiune mostenire.

Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum, desi urmaresc de ceva vreme topicurile. Raspunsurile profesionale pe care le-am citit, m-au hotarat sa apelez la dvs., participantii profesionisti in domeniu, pentru lamurirea unei probleme.
Concret: in urma unui proces de succesiune cu fratii sai, pentru dezbaterea mostenirii ramase in urma parintilor decedati, sotiei mele i-a fost atribuita prin hotarare definitiva, casa parinteasca.
Intrebarea mea este daca impozitul stabilit pentru casa atribuita ca mostenire, este considerat ca pentru "o adoua locuinta" (adica majorat cu 65%) avand in vedere ca noi locuim intr-un apartament pe care il avem in proprietate.
Va mai rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie urmati (ce demersuri trebuie facute, unde trebuie mers si ce acte trebuie prezentate) pentru a deveni "proprietar cu acte in regula" conform hotararii judecatoresti definitive.
Va multumesc.
Alexandru
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:21, 25 August 2014
Hotararea a devenit de mult definitiva dar legalizarea o puteti face acum.
Poate nu stiu cei de la finante cand a devenit definitiva si scapati de amenda.
Poate se uita ca o legalizati acum si vor crede ca nu ati depasit termenul.
Nu imi vine a crede dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - dobandire locuinta MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor dascalescu_c dascalescu_c am primit si eu o amenda de la circulatie acum ceva timp si am facut contestatie, am castigat procesul la instanta de fond si nu s-a mai facut apel la ... (vezi toată discuția)
Legalizarea hotararii de divort border border buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cand trebuie sa legalizez hotararea de divort,daca o pot face oricand sau este un termen anume? va multumesc (vezi toată discuția)