avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog ajutor

am primit si eu o amenda de la circulatie acum ceva timp si am facut contestatie, am castigat procesul la instanta de fond si nu s-a mai facut apel la hotarare. iar acum cateva zile am primit somatie de plata de la finantele locale in valoarea sumei amenzii. ce trebuie sa fac? sa merg sa legalizez hotarerea instantei si sa duc o coăie la trezorerie? si cum trebuie sa sune o cerere de investire? multumesc frumos ptr ajutor
sau trebuie sa cerc si investirea cu titlu executoriu a hoatararii?
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
dascalescu_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 2 Iunie 2008
Mergeti la instanta si cereti aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila pe sentinta.
Apoi mergeti cu sentinta la finante, pentru anularea somatiei.;)
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
am inteles dar cererea de legalizare cum trebuie sa sune......?
uite aici un model :

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul/a...............................................................................................................cu domiciliul în ............................
vă solicit legalizarea cu menţiunea că este IREVOCABILÃ a Sentintei civile pronunţată de .................... aflată în dosarul nr. ...............................al .............................................................................................

Anexez : - copia hotărârii cu privire la care solicit legalizarea,
- taxă judiciară de timbru în valoare de ............ lei,
- timbru judiciar în valoare de ............ lei.

DOMNULUI PRESEDINTE AL ...............................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor. dascalescu_c dascalescu_c Spune-ti-mi si mie va rog cum trebuie sa sune oi cerere catre instanta de judecata (judecatorie) in cazul in care am depus o cerere de anulare a unui ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)