avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca

Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac.
In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma intoarce la serviciu. Am fost doar o zi pentru ca am convenit cu angajatorul ca imi voi lua o luna concediu fara plata.
La aproximativ 3 saptamani am fost nevoita sa intru in concediu medical.
Problema este ca copilul este mai dependent de mine decat ma asteptam si ma vad nevoita, dupa terminarea medicalului, sa mai stau cu el acasa.

Pot solicita la locul de munca sa intru in concediu pentru ingrijire copil pana la implinirea a 2 ani? Sau nu mai este posibil?
Sau pot sa-mi iau cate o luna concediu pentru nevoi personale pana cand devine mai independent? Adica, iau doar o luna. Daca la final mai e nevoie, mai iau o luna si tot asa...

O alta problema este ca am depus deja dosar pentru stimulent de insertie.

Va rog mult sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac!

Multumesc!
Cristina C.
Cel mai recent răspuns: olteanu_cristina , utilizator 14:43, 30 August 2014
Va multumesc tare mult!
Buna ziua!Cumnata mea a intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 20.08.2013,optand pt un an,iar incepand cu 14.10.2013 a beneficiat de stimulent de insertie.Ea a avut contract individual de munca de la 14.10.2013-20.06.2014 dupa care cu data de 18.07.2014 a intrat in somaj,iar incepand cu 15.09.2014 pana la 19.06.2015 va avea iarasi contract de munca fiind profesor necalificat contractul este pe perioada determinata de la inceperea anului scolar si pana la terminarea acestuia.Intrebarea mea este:Mai are dreptul de a beneficia de stimulentul de insertie,sau se poatea reintoarce in CCC sau pt a se reintoarce trebuia sa opteze pt 2 ani?Multumesc frumos
1. Poate beneficia de stimulentul de insertie de fiecare data cand are venituri din salarii dar numai pana implineste copilul 2 ani.

2. - Cand a intrat in somaj i s-a suspendat plata stimulentului de insertie care se va relua din momentul in care va avea venituri din salarii.
- Pentru acaesta trebuie sa merga la Primarie, cu o copie dupa contractul individual de munca, si sa solicite repunerea in plata a stimulentului de insertie.
Va rog frumos sa ma lamuriti pentru ca nu stiu daca am inteles bine.Deci in momentul cand i s-a incheiat CIM ar fi trebuit sa i se suspende si stimulentul?
1. Stimulentul de insertie se acorda numai daca are venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.

2. - Plata stimulentului de insertie se suspenda de la data incetarii CIM si, de asemenea, pe perioada de somaj indemnizat.
- Cand are iar venituri profesionale poate solicita repunerea in plata a stimulentului de insertie.

Alte discuții în legătură

Din stimulent in cic Ramona7052 Ramona7052 Buna ziua! Va prezint o situatie; Am nascut si dupa ce mi-am epuizat toate zilele de concediu medical de sarcina si lehuzie (dat de medicul de familie), mi-am ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)