Detin un teren in curs de a fi cadastrat, care nu are drum de acces.
Vecinul pe la care as putea avea cel mai scurt drum de acces nu este de acord sa imi acorde servitute de trecere in mod amiabil.
Pentru a evita neplacerile unui proces pentru stabilirea servitutii de trecere pe la acest vecin, am ajuns la un acord cu un alt vecin care nu are nimic impotriva sa imi acorde servitute de trecere pe terenul sau.
Vreau sa stiu daca actul pe care il vom incheia la notariat de comun acord poate fi atacat de eventuali mostenitori sau cumparatori ai terenului pe motivul ca nu reprezinta drumul cel mai scurt de acces la drumul public?
Sau odata parafat acest acord si trecuta servitutea de trecere in cartea funciara nu mai poate fi contestat?
Daca acordul e facut de comun acord mai conteaza faptul ca dreptul de trecere nu se face pe drumul cel mai scurt?
Pentru a putea fi incheiat acordul privind servitutea de trecere trebuie facuta in prealabil dezmembrarea parcelei exacte prin care se va face trecerea?
Servitute de trecere
ancaiacb
Detin un teren fara cale de acces, iar un vecin in varsta este de acord sa imi acorde servitute de trecere pe terenul sau. Problema este ca acest proprietar ... (vezi toată discuția)