As dori cateva informatii cu privire la o mostenire. Mama mea a decedat acum 18 ani, iar tatal meu s-a recasatorit dupa doi ani cu o alta femeie care avea o fetita dintr-o relatie anterioara. Inainte de a se casatori cu mama mea el avea o casa de proprietate dobandita de la bunicii mei. Impreuna cu mama au cumparat un apartament. Anul trecut am facut dezbaterea mostenirii dupa mama si am vrut sa ii cumpar partea tatalui pentru a putea ramane eu in apartament impreuna cu familia mea, lucru cu care el nu a fost de acord. Acum este el cel care vrea sa vanda, dar eu nu mai sunt de acord, in momentul de fata amenintandu-ma ca ma va da in judecata. Intrebarea mea este: care sunt consecintele refuzului meu, poate face ceva fara semnatura mea, imi poate cere partajul?
In instanta, sigur. Nu e nimeni obligat sa ramana in indiviziune. Poate cere sa ii fie atribuit imobilul si sa va dea sulta sau invers. Numai daca nici una din parti nu vrea casa, instanta va dispune sa se vanda si sa se imparta banii.
daca dvs nu vreti sa vindeti inseamna ca vreti casa, asadar ii puteti plati sulta tatalui.