avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

As dori cateva informatii cu privire la o mostenire. Mama mea a decedat acum 18 ani, iar tatal meu s-a recasatorit dupa doi ani cu o alta femeie care avea o fetita dintr-o relatie anterioara. Inainte de a se casatori cu mama mea el avea o casa de proprietate dobandita de la bunicii mei. Impreuna cu mama au cumparat un apartament. Anul trecut am facut dezbaterea mostenirii dupa mama si am vrut sa ii cumpar partea tatalui pentru a putea ramane eu in apartament impreuna cu familia mea, lucru cu care el nu a fost de acord. Acum este el cel care vrea sa vanda, dar eu nu mai sunt de acord, in momentul de fata amenintandu-ma ca ma va da in judecata. Intrebarea mea este: care sunt consecintele refuzului meu, poate face ceva fara semnatura mea, imi poate cere partajul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:37, 26 August 2014
Poate cere partajul, nu poate dispune singur de bun in totalitate.
dar nu ma poate obliga in nici un fel, sau da?
In instanta, sigur. Nu e nimeni obligat sa ramana in indiviziune. Poate cere sa ii fie atribuit imobilul si sa va dea sulta sau invers. Numai daca nici una din parti nu vrea casa, instanta va dispune sa se vanda si sa se imparta banii.
daca dvs nu vreti sa vindeti inseamna ca vreti casa, asadar ii puteti plati sulta tatalui.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)