avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de comision persoana fizica (fara PFA).
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de comision persoana fizica (fara PFA).

Buna ziua,

Urmeaza sa primesc o suma maricica de bani (50.000 euro) dintr-o vanzare de teren. Practic la o firma din Romania, am prezentat pe cineva din Franta care a cumparat un teren. Am stabilit comisionul cu cumparatorul francez printr-un contract de comision, unde spune ca la finalizarea tranzactie intre firma lui si firma x din Romania, trebuie sa primesc in contul meu X, suma de 50.000 euro, pentru intermedierea tranzactiei. Peste cateva saptamani trebuie sa intre banii. Intrebarea mea este: eu trebuie sa platesc impozitul pe venit, sau se retine la sursa (banii vin dintr un cont in Franta)? Inafara de 16% (daca nu se retine la sursa) mai trebuie platite si alte taxe? Trebuie sa notific banca ca o sa primesc o suma mare de bani, dand dovada contractul de comision? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:25, 26 August 2014
16 % si atat.
Nimic mai mult.
Daca nu sunteti salariat, din comision se retin: 16% impozit, 5,5% C.A.S.S. si 10,5% C.A.S.

Daca sunteti salariat, din comision se retine: 16% impozit si 5,5% C.A.S.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare suma mare bani din elvetia antonanton antonanton Buna ziua, un grup financiar din Elvetia m/a mandatat ca sa le gasesc o suprafata mare de teren din Romania. Am mandat, plus contractul de comision, unde se ... (vezi toată discuția)
Declaratie 200 pt pfa si persoana fizica acatanas acatanas Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru agent asigurari Andra192 Andra192 Ce contributii se platesc pt un contract de mandat incheiat cu un broker de asigurari,cine le plateste si care este baza de calcul? Va multumesc! (vezi toată discuția)