Urmeaza sa primesc o suma maricica de bani (50.000 euro) dintr-o vanzare de teren. Practic la o firma din Romania, am prezentat pe cineva din Franta care a cumparat un teren. Am stabilit comisionul cu cumparatorul francez printr-un contract de comision, unde spune ca la finalizarea tranzactie intre firma lui si firma x din Romania, trebuie sa primesc in contul meu X, suma de 50.000 euro, pentru intermedierea tranzactiei. Peste cateva saptamani trebuie sa intre banii. Intrebarea mea este: eu trebuie sa platesc impozitul pe venit, sau se retine la sursa (banii vin dintr un cont in Franta)? Inafara de 16% (daca nu se retine la sursa) mai trebuie platite si alte taxe? Trebuie sa notific banca ca o sa primesc o suma mare de bani, dand dovada contractul de comision? Multumesc anticipat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.