In situaţia in care titularul unui credit pentru nevoi personale ,care nu a fost girat de catre terţi si nici garantat prin ipoteca, a decedat , urmasii au obligatii fata de banca creditoare. Decesul a survenit in urma unui accident auto, persoana respectiva fiind pasager.
Daca a fost acceptata mostenirea, mostenitorii sunt obligati sa achite si pasivul, deci ratele restante.
Daca exista o asigurare de viata prin care banca este numita beneficiar, mostenitorii nu trebuie sa fie obligati la plata. Societatea de asigurari trebuie sa achite creditul restant.
In orice caz, trebuie analizat contractul si daca s-au incheiat asigurari.
Astfel de credite , fara girant si ipoteca sunt , de obicei , protejate cu o asigurare de viata . Verificati toate actele si chitantele pe care le aveti la dispozitie si adresati-va societatii de asigurare.
Mostenitorii sunt tinuti de obligatiile defunctului numai cu bunurile mostenite, nu cu intreaga lor avere, daca decesul a avut loc dupa intrarea in vigoare a noului cod civil (octombrie 2011).
Debitor decedat
mateisorina
in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)
Overdraft
nicacarmen
Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)