avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasi pt a cumpara o SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasi pt a cumpara o SC

Buna
Vreau sa cumpar un SC cu activitate de 4 luni care sunt pasi
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 12:45, 9 Septembrie 2014
Buna seara,

Aveti doua posibilitati:

fie de a cumpara toate partile sociale ale asociatului / asociatilor societatii existente (procedura dureaza aproximativ 3 luni, fiind obligati sa respectati scurgerea unui termen de 30 de zile in care creditorii societatii se pot opune la aceasta cesiune, caz in care procedura se poate prelungi cu inca 4-6 luni);

fie de a participa la majorarea capitalului social initiata de actualii asociati cu scopul de a va coopta, urmand ca apoi sa cumparati partile sociale ale celorlalti asociati. Aceasta procedura este mai scurta decat prima. Dureaza aproximativ 7 zile lucratoare atat majorarea cat si cesiunea. Daca aveti nevoie de mai multe informatii va raman la dispozitie.
BUNA ZIUA
AM FACUT UN ACT ADITIONAL LA ACTUL CONSTITUTIV CONTRACT DE CESIUNE PARTI SOCIALE
NUMAI CA AM O PROBLEMA EU MAI SUNT ACTIONAR UNIC LA ALTA FIRMA SI NU AM STIUT K NU AM VOIE DE 2 ORI SI TRE SA REFAC ACTELE
INAFARA DE ACTUL ASTA CE MAI TREBUE LA CAMERA DE COMERT? (ACTE)
TREBUE SA MEARGA SI VECHI ASOCIATI?
MAI AM O INTREBARE
NU SE POATE FACE O PROCURA IN CARE ASOCIATI SA MA DELEGE PE MINE CA RESPOSABIL DE FIRMA SA MA OCUP EU DE TOATE SI SA SAR PESTE ETAPA DE UMBLAT PE LA CAMERA DE COMERT?
O persoana poate avea calitatea de asociat unic intr-o singura societate. Aceasta prevedere nu poate fi eludata. Demersurile incepute au fost deja gestionate gresit. Actualul administrator poate indeplini formalitatile de inregistrare a acestor modificari la registrul comertului, insa, data fiind calitatea dvs de asociat unic intr-o alta societate, aceasta inregistrare nu va putea fi facuta pana nu se va regulariza situatia calitatii dvs de asociat unic in 2 societati (nu neaparat prin refacerea actelor la aceasta societate; se poate modifica si structura celeilalte societati la care sunteti asociat unic.

Puteti indeplini formalitatile in baza unei delegatii din partea actualului administrator, cel inregistrat in registrul comertului la aceasta ora.

Prezenta asociatilor care va vand partile sociale nu este necesara la registrul comertului. Procedura o aveti descrisa integral aici [ link extern ]

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea unei firme medicale , acte necesare pt persoana strain . Sashvin Sashvin Buna ziua , as dori sa devin administrator unic al unei firme de consultanta medicala existent . Asociati actuala m\'au propus sa intru ca ... (vezi toată discuția)
Transfer srl BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua. As dori sa cumpar un SRL inregistrat in alt judet de la o persoana din alt judet cu tot cu active, datorii etc. Care ar fi procedura de urmat si ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)