avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel la Tribunal pentru Hotarare de partaj in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel la Tribunal pentru Hotarare de partaj in defavoarea mea

Buna ziua !
Dupa 25 de ani de casnicie, timp in care am crescut un copil si am avut si serviciu ,dupa divort ,la partaj judecatorul a hotarat ca datorita faptului ca am avut un salariu mai mic decat fostul sot am dreptul doar la 30% din masa partajabila .
Am facut apel la tribunal deoarece este nedrept ce mi se intampla .Ma intreb si va intreb ,daca in toti anii acestia nu aveam serviciu ,instanta hotara datorita acestui lucru ca nu am nici un drept asupra bunurilor care au fost dobandite in totalitate dupa data casatoriei ?Ca eu am fost doar sluga si trebuie sa ajung in strada ?
Ce sanse am sa obtin cote egale la apelul la Tribunal ?
Ce presupune un apel si ce costuri decurg din acesta pentru mine?
Cu multumiri ,
Cel mai recent răspuns: constan , utilizator 23:43, 26 August 2014
In primul rand, cererea de apel impotriva sentintei de fond, trebuie facuta in termen de 30 zile de la comunicare. In al doilea rand, taxa de timbru pe care va trebui sa o achitati, odata cu cererea de apel, este in valoare de 50% din valoarea taxei de timbru initiala. Daca nu dispuneti de aceste sume, se poate formula, motivat, cerere de ajutor public judiciar pentru scutirea de taxa sau esalonarea ei. In al treilea rand, sotul dumneavoastra a solicitat partaj in pretentii, o cota mai mare decat cea considerata, de principiu, ca fiind contributia comuna a sotilor. Daca instanta de fond i-a dat castig de cauza se pare ca a dovedit cu toate mijloacele de proba aceste pretentii. Ar trebui analizat modul in care v-ati aparat pe fondul cauzei, respectiv ce probatoriu ati administrat si modul in care puteti rasturna acum aceasta hotarare. Se poate realiza acest fapt daca aveti si alte probe cu care sa dovediti cota dumneavoastra de contributie.
Multumesc pentru raspuns si mai am doua intrebari.

La procesul de fond , am platit taxa de timbru 50% din valoarea initiala deoarece am beneficiat de ajutor public judiciar pentru scutire de taxa.
Acum la apel ce reprezinta taxa de timbru ? Aceasta va fi 50% din ceea ce am platit deja sau 50% din valoarea initiala .
Onorariul avocatului cat reprezinta procentual pentru apel ? Va fi la fel ca la procesul pe fond ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme! Elann Elann Dupa 3 ani de convietuire cu o femeie romanca am stabilit sa ne casatorim. In timpul concubinajului am achizitionat mai multe terenuri iar pe unul din ele am ... (vezi toată discuția)
Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Partaj ANDRONESCU ANDRONESCU 1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)