avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de mandat

buna ziua.va rog sa- ma lamuriti si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare.sunt angajata (nu asta ar fi chiar termenul potrivit)cu contract de mandat ca si agent de asigurari.As vrea sa stiu "in cazul in care raman insarcinata pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului "?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:53, 19 Mai 2009
Nu sunteti angajata, insa veti beneficia de indemnizatie daca veti obtine venituri profesionale supuse impozitului pe venit in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Mandantul este un contract prin care o persoana, numita mandatar, se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane, numita mandant, care ii da aceasta imputernicire si pe care il reprezinta. In contractul de mandat se va inscrie suma bruta cuvenita mandatarului. Mandantul poate sa vireze, in numele mandatarului, contributiile obligatorii datorate de catre acesta: impozitul, cas, contributia pentru accidente de munca, somaj, sanatate, contributia de pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.

Trebuie doar sa faceti dovada ca ati obtinut venituri profesionale supuse impozitului pe venit incele 12 luni anterioare nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Eu tot nu sunt lamurita. Spuneti-mi va rog, daca lucrez la o firma cu conventie civila, in care se plateste 16%impozit si 6,5 contributia la ... (vezi toată discuția)
Plata cass vircaconstantin vircaconstantin daca la un contract de mandat sau colaborare cu 100lei/ luna pensionarii trebuie sa plateasca mai nou si cass? (vezi toată discuția)
Contract de mandat andad andad Va rog frumos as dori sa stiu daca pt. o pers. cu contract de mandat se platesc toate contributiile? In declaratia de ITM trebuie evidentiat? Care ar fi notele ... (vezi toată discuția)