avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata cass

daca la un contract de mandat sau colaborare cu 100lei/ luna pensionarii trebuie sa plateasca mai nou si cass?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:29, 7 Martie 2010
Mandantul este un contract prin care o persoana, numita mandatar, se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane, numita mandant, care ii da aceasta imputernicire si pe care il reprezinta.
In contractul de mandat se va inscrie suma bruta cuvenita mandatarului.
Mandantul poate sa vireze, in numele mandatarului, contributiile obligatorii datorate de catre acesta: impozitul, cas, contributia pentru accidente de munca, somaj, sanatate, contributia de pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.
am inteles ca mandantul poate sa vireze contributiile.........dar aceste contributii sunt obligatorii daca are un CIM si este si pensionar?
Pentru pensionari nu se calculeaza somaj in rest, celelalte, cred ca da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat andad andad Va rog frumos as dori sa stiu daca pt. o pers. cu contract de mandat se platesc toate contributiile? In declaratia de ITM trebuie evidentiat? Care ar fi notele ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat dariaoana dariaoana buna ziua.va rog sa- ma lamuriti si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare.sunt angajata (nu asta ar fi chiar termenul potrivit)cu contract de mandat ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru administrare societate - tratament fiscal corapeptea corapeptea Buna ziua, As dori sa stiu cum procedez cu contractul de mandat pentru administrator? In ce declaratie se declara acest tip de venit si ce impozit se ... (vezi toată discuția)